Сальдо на 9 травня. Хто кого покликав?

14 травня 2014, 21:20
Власник сторінки
Журналист
0
160

Задля експеременту цікаво було б, якби Одарченко, як нардеп, звернувся до міськради в часи правління Сальда з бажанням виступити на якомусь заході, знайшли би «регіонали» причину?

Херсон 9 травня прославився. Російські ЗМІ перекрутили виступ губернатора області Юрія Одарченка і подали своїм глядачам в чергове неправдиву інформацію. Але, якщо жителі Росії за розмовами на кухні, протираючи пил з портрету Володимира Путіна,  обговорювали «фашиста» Одарченка, то херсонців у цьому випадку цікавило зовсім інше.

Для багатьох стало сюрпризом поява народного депутата України від Партії регіонів Володимира Сальда. Це сьогодні вже екс-мер Херсона є членом депутатської групи «Економічний розвиток», яка разом з «Батьківщиною», «УДАРом», «Свободою» і «Суверенної європейської Україною» й сформувала правлячу коаліцію. 

Сальдо йшов по попереду разом з тимчасовим мером міста Володимиром Миколаєнком і очільником ОГА Юрієм Одарченком. Таку картину було дивно спостерігати. Адже місяцями раніше ще тодішній опозиціонер Миколаєнко на Майдані критикував нардепа-«регіонала», а Сальдо взагалі 20 лютого приймав участь в ефірах російського телебачення. Саме там він підігравав російській пропаганді розповідаючи про те, що на Майдані екстремісти і т.д. 

До цього Сальдо, з появою у парламенті, ще й став «спікером» Партії регіонів. За свою популярність він навіть під Радою отримував у лоба

Також «регіонал» голосував рукою за прийняті 16 січня антидемократичні законопроекти, проводив по темникам Партії регіонів прес-конференції, під час яких не втрачав можливості похвалити Віктора Януковича.

Т.в.о. мера міста Херсона Володимира Миколаєнка цю ситуацію пояснює так :«Cальдо був в якості народного депутата. Коли він підійшов і став поруч, я відійшов сторонку. Став біля губернатора. Моє відношення до пана Сальда не дуже гарне. Я ще раз кажу, коли Сальдо підійшов, я відійшов на другу сторону. Я не хочу стояти поруч з цією людиною».

«Але на яких підставах він виступав на заході. Він каже, що його міськрада включила у список виступаючих?», - запитав автор цих рядків.

«Якщо було звернення народного депутата, то ми не маємо право  йому відмовити. Я так розумію, що він звернувся офіційно», - відповів Миколаєнко. 

Нардеп Володимир Сальдо пояснює по-своєму: «Я брав участь у святкуванні Дня Перемоги в своєму рідному місті, в своєму окрузі. Сценарій готувався управлінням культури міської ради і мене включили в список виступаючих. Але навіть якщо б мене і не включили в список виступаючих , я все одно б взяв участь у цих заходах і поклав би квіти на меморіал парку Слави , в будівництві якого брав участь у свій час».

«Зараз люди напружені, у зв'язку з очікування різних проявів самої напруженості , ескалації конфлікту , який є. Так, він є і закривати на нього очі не можна. І в той же самий час , це якраз те свято, що не роз'єднує , а об'єднує. Цей той день , навколо якого нам слід об'єднатися», - додав нардеп.

Дещо незрозуміло тезки відповіли.

Але, цікаво, що на святі також з’явився і інший мажоритарщик від Херсонщини Микола Дмитрук, був і колишній губернатор Микола Костяк зі своїм приятелем, таким же колишнім,  головою обласної ради Віктором Пелихом. Усі, як можна здогадатися, члени Партії регіонів.

Чогось ці солдати режиму Януковича йшли осторонь маючи й надалі деякі непорозуміння з тими, хто зайняв їхні посади, а Сальдо ні… 

Задля експеременту цікаво було б, якби Одарченко, як нардеп, звернувся до міськради в часи правління Сальда з бажанням виступити на якомусь заході, знайшли би 
«регіонали» причину?


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости политики
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.