СБУ припинила діяльність російських ботів в Україні

05 грудня 2019, 15:29
Власник сторінки
военный инженер
0
114
СБУ припинила діяльність російських ботів в Україні

Правоохоронці вилучили обладнання, що управляє масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень.

Служба безпеки України припинила діяльність групи осіб, яка створювала і просувала фейкові акаунти в інтересах громадян Росії й терористів "ДНР". Група розміщувалася у Києві.

Оперативники спецслужби встановили, що зловмисники активно надавали послуги російській стороні та особам, причетним до діяльності так званої "ДНР". "Створені акаунти потім використовувались замовниками для встановлення та підтримання легендованих контактів з українськими громадянами, проведення незаконних фінансових операцій, пересилання через операторів поштового зв’язку товарів, вилучених із законного обігу, – повідомили у прес-центрі СБУ.

Потужна "ботоферма" також використовувалася для масового поширення антиукраїнських публікацій в соцмережах і месенджерах, розсилки неправдивих повідомлень про "мінування", а також інших деструктивних дій, спрямованих на дестабілізацію обстановки в Україні.

Правоохоронці вилучили обладнання, що управляє масивом SIM-карт, віртуальними мобільними телефонами, розсилкою СМС-повідомлень. Під час обшуків слідчі отримали незаперечні докази причетності конкретних осіб до злочинної діяльності.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Киев,Мобильная связь,Украина-Россия,СБУ,ФСБ,СМС,минирование,ДНР,мобильный оператор,гибридная война,агрессия России
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.