Євро бляхи, чи китайсько-російський автопром ?

08 вересня 2017, 23:09
Власник сторінки
юрисконсульт
0
147
Євро бляхи, чи китайсько-російський автопром ?

Як нам хочуть за дорого впихнути непотріб при цьому прикриваючись турботою про Україну.

Дивився цього тижня в новинах про акції протесту власників автомобілів з іноземними номерами. Зразу зазначу, що сам я не маю машини з іноземним номерним знаком. Я маю у власності Вольво 740, 1987 року випуску (2,4 дизель), моя дружина має Опель комбо 2005 року випуску (1,3 дизель), а ще я маю вітчизняний автомобільний причіп "ось", якість його не дуже, але ціна всі його недоліки компенсує.

                Так от подивився я ці новини, і якщо б я не був Українцем і не жив в Україні, то я б собі подумав, які ж хитрі ті власники автомобілів з іноземними номерами, податки платити не хочуть, хабарі дають, порушують правила дорожнього руху масово, збивають пішоходів на смерть і все їм сходить з рук, а ще в них є най більший гріх - вони не підтримують вітчизняного виробника.

                Але ж я живу в Україні, і знаю що поставити  іноземний автомобіль на українську реєстрацію коштує декілька тисяч доларів, що чим старший автомобіль тим поставити його на українську реєстрацію, ще дороще. Я знаю що купити новий автомобіль європейського виробництва для мене дуже накладно, майже неможливо. І для мене є дуже привабливим купити п'ятницитирічне вживане авто з європи за три тисячі доларів і при цьому оптимізувати для себе податкове навантаження, бо я знаю, що в Україні немає вітчизняного виробництва автомобілів, це виробництво померло разом з Таврією, а  купляти  за дорого китайські авто до яких прикрутили в Україні колеса і сказали що вони зроблені в Україні, я не маю жодного бажання. Також я пам'ятаю, як до війни в нас ще прикручували колеса до всіляких там російських вазів, уазів та газелей, та казали що це MADE IN UKRAINE. А ще я знаю що ці нові китайсько-російські автомобілі гірші за вживані європейські.

                Також я пам'ятаю, як я сів за кермо нового Сенс-деу і аж впав в ступор коли мій знайомий сказав за скільки він його купив. Ця машина була гола, вона не мала ні кондиціонера, ні електричних скло підйомників, ні підігріву та реругулювання дзеркал, навіть не було підсилювача керма. В мене склалось враження, що я сів за кермо дідового Москвича 412. В мене був шок, що машини такої якості можна виробляти та ще й комусь їх продавати.

      І тому я особисто підтримую тих Українців, які мають автомобілі з іноземними номерами тому, що в таких реаліях в яких ми всі живемо в Україні, це є доступна можливість пересічному Українцеві сісти за кермо хорошого автомобіля, зробленого людьми і для людей. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Порошенко,Кабінет Міністрів,Федчишин Андрій,автомобілі,мито,Українська Верховна Рада
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.