Nestlé в Україні: щонайменше три ключові проблеми розвитку АПК можна вирішити за

14 серпня 2017, 13:33
Власник сторінки
0
42

«Господар» долає проблему непоінформованості значної частини сільськогосподарських виробників про кон’юнктуру ринків та умови ведення бізнесу в галузі. Принципи відповідального постачання, яким навчає

Стратегія розвитку аграрного сектору економіки України на період до 2020 року визначає перелік ключових питань галузі, в рамках яких держава, компанії, фермерські господарства об’єднують зусилля для вирішення щонайменше трьох ключових задач сектору.  

Про те, як програма «Господар» компанії Nestle в Україні вплине на сільськогосподарську галузь України говорили 11 серпня 2017 року на прес брифінгу в м. Суми. Ольга Трофімцева, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції, виступила з розглядом актуальних проблем аграрної галузі. «Міністерство діє відповідно до стратегії розвитку аграрного сектору 3+5, у якому ключовим напрямком є  розвиток сільських територій, розширення ринків збуту, сприяння підвищення якості та безпечності харчових продуктів. Щоб розробити реальні робочі програми рішень для цих та інших напрямів, ми маємо вирішувати проблеми поступово та системно. Саме тому ми вітаємо та підтримуємо участь Nestlé у розвитку фермерства », — відзначила вона.

Українська сільськогосподарська продукція має бути більш конкурентоздатною на зовнішніх ринках, що має тісний зв'язок із необхідністю покращення якості сировини у відповідності до європейських вимог. Це питання у фокусі проекту Господар, який спрямований на розвиток вітчизняних постачальників. Більше того, в рамках проекту постачальник може отримати консультації щодо можливостей експорту продукції, а у разі зацікавлення українською продукцією на інших ринках Nestlé, місцевий офіс компанії в Україні допоможе налагодити експортне постачання.

Володимир Співак, директор з корпоративних комунікацій та зв’язків з громадськістю Nestlé в Україні, поділився поглядом компанії щодо того, чому бізнес має розвивати сільське господарство: «Для Nestlé відповідь на це питання очевидна. Наша мета – покращувати якість життя та сприяти здоровому майбутньому наших споживачів, спільнот, оточуючого середовища. Ми прагнемо виробляти продукцію найвищої якості, для чого сировина також має бути якнайкращою. Можна надати дотацію, вплинути на кілька врожаїв, а можна забезпечити довготривалу підтримку аграрної галузі та подбати про майбутнє. Це вигідно для нас, для фермерів, для держави, для планети. В такий спосіб Nestlé  створює цінність для компанії та українського суспільства».

Ще одним важливим питанням сучасного АПК є необхідність створення мотивації для виробників дотримуватись агроекологічних вимог виробництва. Допомогу в оцінці дотримання відповідних вимог фермер може отримати через проходження оцінки програмою RISE (Responsible Indusing Sustainable Evaluation), що є невід’ємною частиною проекту «Господар». Програма дозволяє отримати  розгорнутий аналіз стану фермерського господарства та виявити проблемні питання у його веденні. Таким чином фермер отримує базову інформацію та практичні висновки щодо впливу господарства на довкілля, оцінки потенціалу земельних ресурсів та здійснення ефективного планування.

З початку 2017 року оцінка програмою RISE здійснюється фахівцями Сумського Національного аграрного університету, які пройшли навчання на базі спеціального курсу. Ректор СНАУ Володимир Ладика поділився баченням того, як це вплине на досягнення Україною світових стандартів ведення сільського господарства: «Програма RISE є одним із інструментів, який базується на наукових методах, разом з цим має чітку мету та спрямована на отримання практичних результатів фермерами. Відповідно, дуже важливо мати достатню кількість висококваліфікованих спеціалістів з проведення оцінки не тільки серед викладачів, але і серед студентів. Тому, імплементація програми RISE до навчального процесу буде наповнювати галузь кваліфікованими спеціалістами, які прагнуть впроваджувати у реальність принципи сталого господарювання і дотримуватись світових агроекологічних вимог виробництва. Це довгострокові цілі, а саме на них ґрунтуються принципи успішного господарювання в усьому світі».

Нарешті, «Господар» долає проблему непоінформованості значної частини сільськогосподарських виробників про кон’юнктуру ринків та умови ведення бізнесу в галузі. Принципи відповідального постачання, яким навчає фермерів програма «Господар», включають усі деталі роботи і допомагають підвищити розуміння умов ведення бізнесу як на локально-практичному рівні, так і на глобально-економічному.

Стратегією розвитку аграрного сектору економіки України на період до 2020 року також визначені цілі розвитку аграрного сектору. Програми «Господар» і RISE відповідають усім з них. Таким чином Nestlé одночасно допомагає Україні та втілює у життя свою головну мету — покращувати якість життя та сприяти здоровому майбутньому.

 

Довідка

Nestlé – найбільша компанія світу у сфері виробництва продуктів харчування та напоїв, яка представлена у 189 країнах, а 328 тисяч співробітників працюють для досягнення спільної мети Nestlé – підвищувати якість життя і сприяти здоровому майбутньому. Nestlé пропонує широкий асортимент продуктів і послуг для родин та їхніх домашніх тварин. Має понад 2000 торгових марок: від всесвітньо відомих брендів, таких як NESCAFÉ або Nespresso до лідерів локальних ринків. Результати компанії обумовлені веденням стратегії раціонального харчування та здорового способу життя. Штаб-квартира Nestlé розташована у швейцарському місті Веве, де понад 150 років тому була заснована компанія. Річний обсяг продажів Nestlé у світі сягнув у 2016 році 89,5 млрд. швейцарських фраків. Крім виробництва продуктів харчування, компанія володіє акціями підприємств парфюмерно-косметичної  і фармацевтичної промисловості.  

Nestlé розпочала свою діяльність в Україні у 1994 році з відкриття представництва. З тих пір компанія просуває такі міжнародні бренди, як NESCAFÉ, Nesquik, Nuts, Friskies, KitKat та ін. У 1998 році Nestlé S.A. придбала контрольний пакет акцій ЗАТ «Львівська кондитерська фабрика «Світоч». У травні 2003 року у Києві засновано ТОВ «Нестле Україна». У кінці 2003 року Nestlé S.A. придбала 100% акцій підприємства «Волиньхолдингу» (ТМ «Торчин»). В 2010 році Nestlé S.A. придбала ТОВ «Техноком», виробника продуктів швидкого приготування під ТМ «Мівіна». У 2012 році у Львові було створено Nestlé Business Service (NBS Lviv), що є одним із п’яти сервісних центрів Nestlé у світі та надає послуги по підтримці підрозділів компанії Nestlé на більш ніж 30 ринках Східної та Західної Європи.

Бізнес Nestlé в Україні представлений наступними напрямами: кава та напої, кондитерські вироби, кулінарія (холодні соуси, приправи, супи), продукти швидкого приготування, дитяче та спеціальне харчування, готові сніданки, корми для домашніх тварин.

 

За подальшою інформацією прохання звертатися до

Євгенії Корольової,

Менеджера зі зв’язків з громадськістю

Nestlé в Україні та Молдові,

тел.: (050) 448 3070, (044) 496 1031

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: апк,Nestle,аграрный сектор
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.