Як працюють люди з синдромом Дауна в Auchan Україна

21 березня 2024, 17:54
Власник сторінки
0
10
Як працюють люди з синдромом Дауна в Auchan Україна

21 березня відзначають Всесвітній день синдрому Дауна. Вперше цей день був проведений у 2006 році, його ініціаторами були Європейська асоціація Даун-синдром та Всесвітня асоціація Даун-синдром.


У грудні 2011 року Генеральна Асамблея ООН оголосила 21 березня Всесвітнім днем людей із синдромом Дауна. Березень обраний тому, що синдром Дауна являє собою трисомію (березень — третій місяць року) за 21 хромосомою (тому і 21 березня).

Цей день є символом солідарності та єдності всього світу, з метою підвищити рівень освіченості про синдром Дауна і сприяти кращому інтегруванню осіб в соціум.
Сьогодні розповідаємо про успішний приклад інтеграції людей з синдромом Дауна у звичний робочий ритм в Auchan Україна.

Анастасія Сергійко, 21 рік
«Я працюю в магазині Auchan Біличі вже 3 роки у відділі Пекарня і займаюся комплектуванням товарів та фасуванням продукції, а також наповненням вітрин магазину. Я знала, що в Auchan в Україні працюють люди з синдромом, тому вирішила працювати саме тут. Я з сім'єю живу поруч з роботою. Мені подобається моя робота», — розповіла Анастасія.

Наталія Самсонова, 30 років
Наталя працює в Auchan Україна вже сім років, з вересня 2017 року. «Про офіційне працевлаштування на роботу ми з Наталею навіть і не мріяли. Політика Auchan Україна завжди дивує і вражає своєю толерантністю і повагою до осіб з інвалідністю. Багато людей з порушеннями слуху працюють в Auchan в тому числі. Мені, як мамі важливо, що Наталка працює і відчуває відповідальність за свою роботу. Наталка любить свою роботу і своїх співробітників, які завжди її підтримують і допомагають», — розповіла мати Наталії, Лариса Самсонова.

Auchan Україна продовжує розвивати культуру толерантності, безбар'єрності та інклюзивності, закладену з моменту заснування компанії, та активно впроваджує ініціативи, що сприяють сталому розвитку та добробуту спільноти. Наразі в компанії Auchan Україна працює біля 6% людей з інвалідністю, компанія має досвід навчання та адаптації робочих місць та посад до людей з інвалідністю.
Нещодавно, Auchan Україна в межах проєкту «Створюючи нове майбутнє», у співпраці з ВБО «Синдром Дауна» працевлаштували ще одну співробітницю з синдромом Дауна і таким чином мають 7 співробітників з таким синдромом у компанії.

Дмитро Товстолуг, HRD Auchan Україна
"Мета Auchan Україна — щоб кожному співробітнику було комфортно на робочому місці і кожен відчував справжню підтримку та розділяв наші цінності. Ми відкриті до працевлаштування співробітників з інвалідністю і синдромом Дауна в тому числі. Маємо декілька етапів навчання професіям, під час якого відбуваються інтеграційні та профільні тренінги, зустрічі з ментором і менеджером, які супроводжують працівника і допомагають йому легше адаптуватися. Співробітників з синдромом Дауна нам допомагають супроводжувати і адаптовувати до роботи соціальні працівники. Графік для таких співробітників дуже гнучкий і адаптований та може коригуватися — перші дні співробітник працює кілька годин, знайомиться з професією і колективом, а потім поступово додаються робочі години. Я можу довго говорити про налагодженість робочих процесів та інструментів, саму політику працевлаштування, але для мене найважливішим є те, що ми не просто даємо робоче місце людині, а стаємо тим колективом, який піклується та допомагає легше проходити складнощі сьогодення. Нещодавно я відвідував один з наших магазинів та під час того, як пролунала повітряна тривога спостерігав, як співробітниця відділу пекарні супроводжувала свою колегу з синдромом Дауна в укриття — вона допомагала їй переодягатися та заспокоювала, разом із нею йшла в укриття та просто весь час була поруч. Ось це для мене найкращий показник того, що ми рухаємося в правильному напрямку, в Auchan Україна турбота про людей — це великі та маленькі дії, як на рівні роботодавця, так і на рівні кожного члена нашої команди!"

Кожного року команди Auchan Україна приєднуються до міжнародній активності Lots of Socks («Шкарпетуйся»). І саме 21 березня співробітники одягають різнокольорові непарні шкарпетки, які символізують різноманітність і відчуття унікальності людей з синдромом Дауна. Цю активність компанія проводить разом з партнером ВБО «Синдром Дауна», а віднедавна і разом з БФ «Добряк».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.