Сигнал на знищення адвокатури

07 грудня 2016, 12:29
Власник сторінки
Громадський діяч, адвокат
0
451

В країні відбувається повний безлад по відношенню до адвокатів. Ми вже можемо не дивуватися подіям чому проходять обшуки в офісах адвокатів та чому відбувається тиск на адвокатуру.

Переконаний, що має обовязково відреагувати Національна Асоціація Адвокатів України на подібні заяви щодо наших колег. Ми можемо по-різному ставитися до кожного з наших адвокатів. Кожна людина є певним індивідуумом і ми не долари, щоб всім подобатися. В кожної людини є друзі, вороги, прихильники, ті, хто поважає чи не поважає, але, на моє глибоке переконання, така поведінка посадової особи органу, який фактично наглядає за всіма правоохоронними органами, дає певний меседж, щодо подій, які відбуваються взагалі в країні.

Слідчі не поважають адвокатів, це призводить до того, що фактично неможливо забезпечити належний захист людині. Такі дії в черговий раз доводять, що відсутність безвізового режиму – це не випадкова обставина. Українці ще можуть виконати 200 пунктів якихось європейських дорожніх карт, але така поведінка відштовхує реалізацію безвізу на невизначений термін. Якщо європейська адвокатська спільнота подивиться на таке ставлення, то вона кістьми ляже, але скаже не пускати таких дикунів в Європу. Але чому вся країна має відповідати за дії одиниць, які своєю хамською поведінкою показують зневагу до всієї адвокатської системи. Адвокатура – це історично визнана діяльність, яка пов’язана із захистом прав людини і громадянина, діяльність, яка пов’язана із змагальним процесом, який має вирішуватись виключно в правовій площині, а не з позиції революційної доцільності.

Нещодавно був в Полтаві. Зайшов в кабінет до слідчого і в нього на стіні висить роздрукований на листочку формату А4 плакат. В Україні ж прийнятий закон про декомунізацію, у нас вже Ленінів всіх позносили, але в центральному обласному апараті, головного управління Національної поліції в полтавській області, висить у слідчого : «Адвоката надо брать в ежовые рукавицы и ставить в осадное положение, ибо эта интеллигентская сволочь часто паскудничает.».

 При цьому, зрозуміло, що він не враховує повну цитату : «Адвоката надо брать в ежовые рукавицы и ставить в осадное положение, ибо эта интеллигентская сволочь часто паскудничает. Заранее им объявлять: если ты, сукин сын, позволишь себе хоть самомалейшее неприличие или политический оппортунизм (говорить о неразвитости, о неверности социализма, об увлечении, об отрицании социал-демократами насилия, о мирном характере их учения и движения и т. д. или хоть что-либо подобное), то я, подсудимый, тебя оборву тут же публично, назову подлецом, заявлю, что отказываюсь от такой защиты и т. д. И приводить эти угрозы в исполнение. Брать адвокатов только умных, других не надо. Юристы самые реакционные люди, как говорил, кажется, Бебель». Це говорить виключно про те, що до нього заходять його керівництво, перевіряючі і бачать це, йому аплодують та радіють. В інших кабінетах слідчих, якщо Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила російські фільми, то в районній прокуратурі надрукували власні календарі на мотив фільму «Ліквідація», подарували його Національній поліції, де вони й висять в кабінетах. Це ще один цікавий виток, який говорить про те, що відбувається несприйняття державою ролі адвокатури , а відповідно це доводить те, що сьогодні будується виключно тоталітарна держава, яка направлена тільки на розвал, деструктив, відсутність будь-якого конструктиву, права, закону чи доказової сили. Все підчиняється якимось надуманим революційним доцільностям. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.