Після Революції Гідності правоохоронці та судді покривають тітушок?

01 грудня 2016, 12:12
Власник сторінки
Голова Партії захисників Вітчизни
0
173

В Річницю побиття студентів на Майдані суддя-бєспрєдєльщик кинув під варту учасника Помаранчевої Революції та Революції Гідності із 3 інфарктами та операцією на серці, відірвавши його від лікарні.

 

В Річницю побиття студентів на Майдані суддя-бєспрєдєльщик кинув під варту учасника Помаранчевої Революції та Революції Гідності із 3 інфарктами та операцією на серці, відірвавши його від лікарні.

 

Після Революції Гідності правоохоронці та судді покривають тітушок?

 

 

ВІКРИТЕ ЗВЕРНЕННЯ

Президенту України

Порошенку Петру Олексійовичу

Генеральному прокурору України

Луценку Юрію Віталійовичу

 

Рівно 3 роки тому, в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року відбувся переломний момент в історії України. Ця ніч змінила Україну. Ця ніч змінила нас.

Ми боролись за краще майбутнє, за сильну та дійсно незалежну Україну, в якій буде безпечно виховувати дітей та мати гідні стандарти життя. Хотіли, щоб слова про верховенство права не були фікцією і корупція, як явище, зникла з державного апарату.

Що змінилося? Абсолютно нічого! Прикладом цього є рішення судді із Запорізької області, яким він кинув в СІЗО 70-річного активіста Євромайдану, що переніс три інфаркти, операцію на серці.

Можливо, підставою для таких рішень є багатомільярдне розкрадання державних коштів на Запорізькій АЕС? Може, покривання отруєння дітей в енергетичній столиці Україні – Енергодарі? А можливо, прикриття квартирних афер? Чи хотіли ми, щоб після Революції Гідності правоохоронці та судді покривали «тітушок»?

Все суспільство щиро вітає ініціативу реформування прокуратури, звільнення із займаної посади некомпетентного, непрофесійного очільника прокуратури Запорізької області Олександра Шацького, однак, його діяльність не була перевірена.

Так, за результатами перевірки активістами було викрито значні зловживання керівництвом Запорізької АЕС та НАЕКУ «Енергоатом», в результаті чого економіці держави нанесені мільярдні збитки, а також викрито існуючі  реальні загрози по виник­ненню незворотних аварійних ситуацій з непередбаченими наслідками. 

Зокрема, в енер­гетичному серці України м. Енергодарі, комунальні служби мають мільйонні борги за спожиту по завищеним цінам електроенергію і на черзі відповідне підвищення цін за комунальні послуги, які тяжким тя­гарем ляжуть на плечі народу не тільки в місті, а й по всій Україні.

Ми не можемо бути байдужими коли ядерна мафія відверто, з без­межним нахабством та цинізмом продовжує безкарно викрадати кошти народу, користуючись бездіяльністю прокуратур  м. Енергодар та Запорізької області, за покровительства та бездіяльності яких з Запорізь­кої АЕС викрадено кілька мільярдів народних коштів, а також десятки мільйонів коштів міської громади.

Не зважаючи на численні до­кази злочинів керівництва Запорізь­кої АЕС та НАЕК «ЕНЕРГОАТОМ» жодних дій прокуратурою Запорізької області по припинен­ню злочинної діяльності вжито не було, не порушено жодного кримі­нального провадження, не відсторо­нено від посади жодної особи, при­четної до зловживань.

Постійно керівництвом Запорізь­кої АЕС складаються заздалегідь збиткові договори з посеред­никами суб’єктів підприємництва, які не тільки приносять мільярдні збитки, але в подальшому можуть привести до зупинки кількох блоків АЕС в зв’язку з застарілою систе­мою захисту ядерних реакторів та не вжиття заходів по модернізації обладнання.

Окрім цього, чесні працівники прокуратури по­відомляють, що існує неофіційний наказ колишнього генпрокурора не відкривати кримінальних проваджень по «діячах-викрадачах» з Запорізької АЕС.

Для ремонту ди­зель генераторів Запорізької АЕС, які за свідченнями експлуатую­чого персоналу потрібно терміно­во ремонтувати, з метою викраден­ня коштів, з начебто Англійською фірмою «DELTA BUSINESS INVEST LLP», але родом з Запоріжжя, під­контрольною кримінальному авто­ритету Анісімову, було укладено договір на суму 18 млн. 324тис. 955 доларів на постачання за­пчастин для дизель-генераторів, але при цьому в договорі зазна­чено, що ці запчастини виробляє ЗАТ «ПО Дизель-Энерго» Санкт-Петербург. Це не відповідає дійсності, оскільки вказаний завод тільки збирає дизель-генератори, а комплектуючі замовляє на інших підприємствах.

28.11.2014 року на третьому блоці  ЗАЕС виникла аварія, яка могла призвести до тяжких техногенних наслідків, як на території Запорізької області так і суміжних держав (враховуючи потужності Каховського водосховища). 

Причиною аварії стала пожежа на електричній секції КРУ-6 кВ (є необ­хідною для забезпечення електро­живлення каналів безпеки реактору). Пожежа виникла в результаті вибуху трансформатору власних потреб. Та­ким чином, канали безпеки (всього три) реактору енергоблоку №3 залишились без електроживлення.

Саме за вказану активну громадянську позицію, проведені розслідування та перешкоджання у викраданні коштів в особливо великих розмірах, за потурання колишнього прокурора Запорізької області відносно депутатів місцевих рад порушуються кримінальні справи.

Я, як Голова Партії захисників Вітчизни, був змушений втрутитись у ситуацію, що склалася відносно депутата Енергодарської міської ради Запорізької області, колишнього міського Голови, 70-річного Івана Євгеновича Морщавки, який нещодавно переніс операцію по видаленню аневризми обсягом  270 мл, у якого залишилось пів серця, з приводу тиску з боку правоохоронних органів та суду, їх бездіяльності та безпідставного порушення відносно нього кримінальної справи та вступив у справу в якості адвоката.

Із вивчених матеріалів кримінального провадження стало відомо, що в квітні 2016 року   сесію міської ради  було зірвано внаслідок участі так званих «тітушок», що були завезені з міста Дніпра, які облили депутата зеленкою.  Тітушці,  який намагався зникнути з місця вчинення злочину,   під час затримання депутат Морщавка поставив  синця, але «потерпілого»  відвезли  не до лікарні  для надання допомоги,  а  до  поліції  міста  (що свідчить  про те, що медична допомога  йому була  не потрібна). 

Через два дні  після сесії «тітушку» доставлено в  місто Дніпро  до знайомих  в  лікарню  в нетверезому  стані  (1,22% алкоголю в крові) і  в лікарні  розказав  про симптоми  струсу   мозку.

Через 1,5 місяці після подій експерт з Дніпра, не маючи жодних власних даних щодо наявності тілесних ушкоджень, а лише  зі слів Денисюка написала, що йому було завдано страждань  більше  ніж 21 день, таким чином, ймовірно, скоїла беззаперечний посадовий злочин,  підтасувала тяжкість синця  до рівня середніх  тілесних ушкоджень.

Експерт  «повірила»  тітушці, що  той   після  удару ще й вдарився головою об стінку, а  тому   в  нього стався начебто струс  мозку, якого й  не могло бути  від синця  під оком. 

Із висновку експерта вбачається, що не описано жодного об’єктивно виявленого ушкодження, крім синця,  який  експерт  «побачила»  аж через півтора  місяці!   Всі  причини і  "наслідки", у тому числі зниження зору, записані зі слів тітушки.

Відповідно до статті 296 КК України, за якою обвинувачується Морщавка, хуліганством вважається грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом.

Слідство вказує, Морщавка Іван Євгенович, будучи депутатом Енергодарської міської ради сьомого скликання, використовуючи статус  депутата міської ради, під приводом надуманої та нічим не підтвердженої інформації про неякісні продукти харчування в ДНЗ № 3 «Світлячок», що призвели до отруєння дітей, маючи на меті підвищення своєї репутації, а також притягнення уваги громадськості до своєї особи, дезорганізував роботу закладу.

Однак прокурор Енергодару не вказує, на якій підставі здійснення депутатом місцевої ради перевірки харчоблоку за повідомленням про отруєння дитини раптом стало вважатися неповагою до суспільства. Окрім того, слідством не встановлено, що Морщавка І.Є. виконував доручення Енергодарського міського голови.

Хоча дотримання вимог КПК вже давно відноситься до пріоритетів української прокуратури і жодна реформа, жодний Генеральний прокурор цього становища поки не змінили.

Зокрема, вирішуючи питання про обрання запобіжного заходу 70-річного Івану Євгеновичу Морщавці, прокурор Ковальов надав, а  суддя Капустинський взяв до уваги неналежні, недопустимі докази, зокрема, відео з сайту ютуб.

Окрім того, прокурор та суддя посилалися на публікацію в газеті «Правозахисник України», в якій викривалися корупційні діяння колишнього прокурора Запорізької області Шацького та нібито вказано анкетні дані прокурорів та потерпілих.

Суддя Капустинський М.В. мав оголосити про самовідвід, так як він, розглядаючи справу відносно співучасника «потерпілого тітушки», який облив зеленкою депутата Морщавку під час виступу на сесії міської ради, про притягнення його до адміністративної відповідальності,  не побачив в його діях складу злочину, а наклав стягнення у вигляді штрафу. Апеляційний суд Запорізької області скасував вказане рішення судді Капустинського, а справу направив в прокуратуру міста Енергодар для відкриття кримінального провадження.

Дії головуючого судді у справі не тільки є порушенням КПК, прав обвинуваченої особи і сторони захисту, але мають системний характер, є упередженими, необ’єктивними та викликають сумніви, що суддя зацікавлений у розгляді справи.

Провівши підготовче засідання, суддя Капустинський, не врахувавши вік та стан Морщавки,  його репутацію, наявність судимостей, обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, за поданням прокурора Ковальова  С.В., безпідставно призначивши закритий судовий розгляд судової справи.

Окремо зазначу, що після вказаного зухвалого рішення судді Капустинського М.В. стосовно депутата Енергодарської міської ради Морщавку І.Є. було госпіталізовано до кардіохірургічного відділення лікарні з гіпертонічним кризом, головними болями, головокружінням,   болями в серці.

Якщо прийняти до уваги, що справу Морщавки І.Є. було "випадково" отримано до свого провадження суддею Капустинським М.В. 11.07.2016 р., тобто за 10 днів до видання рішення виконкому, то існує обґрунтована підозра в тому, що квартиру було незаконно (тобто без передбачених законом підстав) надано Капустинському М.В. посадовими особами Енергодарської міської ради в якості неправомірної вигоди, з метою забезпечення в подальшому винесення суддею вигідних для замовників завідомо неправосудних судових рішень відносно Морщавки І.Є.

Питання про передання квартири судді Капустинському М.В. на пленарному засіданні міської ради не ставилося, не розглядалось і не вирішувалося.

Усним опитуванням членів виконкому Енергодарської міської ради встановлено, що рішення про надання Капустинському М.В. квартири на засідання виконкому не вносилося, членами виконкому не обговорювалося і не голосувалося.

30 листопада 2016 року під час проведення закритого судового засідання 70-річному Морщавці Івану Євгеновичу стало зле, внаслідок чого він потребував невідкладної допомоги лікарів. Невідкладна швидка допомога, що прибула до зали судового засідання госпіталізувала Морщавку І.Є. з гіпертонічним кризом, внаслідок  надмірного підняття артеріального тиску.

Однак, всупереч критичному стану Морщавки, його віку, суддя Капустинський М.В. виніс ухвалу про привід госпіталізованого до залу суду. Працівники вже реформованої поліції, на виконання незаконної ухвали суду, застосувавши до нього в лікарні засоби фізичного впливу, одягнувши кайданки на хвору людину, не повідомивши лікарям про свої особи, доставили його до залу суду.

Суддя Капустинський М.В. за відсутності підстав, за неправомірним поданням прокурора Ковальова С.В., виніс ухвалу про зміну 70-річному Морщавці І.Є. з домашнього арешту на тримання під вартою.

Такі дії мають ознаки репресивної спрямованості, зневагу до прав, інтересів та свобод Морщавки Івана Євгеновича, насамперед через застосування тортур, нелюдське поводження або таке, що принижує його честь та гідність.

Можливо Революція Гідності й не мала відношення до Запорізької області, однак поновлення законності та дії Конституції України на її території конче необхідно.

Зокрема, люди в мантіях стали лауреатами батьківських премій. Так, суддя Капустинський, як вбачається з його декларації про доходи за 2014 отримав трохи більше 300 тис. грн. заробітної платні, а в лютому 2015 – купує квартиру в Києві вартістю понад 2 млн. грн. Окрім того, в декларації за 2015 рік з’являється ще й 50 тис. доларів на рахунках в банках. Тож не дивно, що суддя веде себе так нахабно, адже батько працює в Вищому спеціалізованому судді.

Вельмишановний Петре Олексійовичу, шановний Юрію Віталійовичу, не того вимагало суспільство, ми не вимагали, щоб «тітушок» покривала поліція, прокуратура та суди.

Не за це гинули люди

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: Юрий Кармазин,Генеральная прокуратура,Юрій Кармазін
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.