Багіров оголосив війну байдужій владі

10 грудня 2015, 13:36
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
2
506
Багіров оголосив війну байдужій владі
Едуард Багіров, голова правління МГО «Міжнародна ліга захисту прав громадян України»

Прем’єр-міністр, депутати, судді – всі три гілки влади на чолі з Президентом потрапили під приціл жорсткої критики правозахисника Едуарда Багірова.


Він стверджує, що влада не реагує на звернення громадян. У зв’язку з цим подано заяву про злочин прем’єр-міністра Яценюка, а також позов до адміністративного суду з вимогами розглядати звернення громадян. Також позов подано до 35 нардепів, по 5 з кожної фракції та позафракційних. Причому це тільки початок боротьби, каже Багіров.


«Вже чотири рази ми зверталися до Президента і просили: приберіть чорну скриню з Адміністрації Президента! Там нема відділу реєстрації, там є чорна скриня, куди кидають листи. Доходять вони до президента чи не доходять, невідомо» – обурюється правозахисник.


Він знає, про що каже. Протягом 15-ти років Міжнародна громадська організація «Міжнародна ліга захисту прав громадян України», яку очолює пан Багіров, всіма законними способами примушує владу реагувати на звернення громадян, вирішувати гострі правові та соціально-економічні проблеми.

За кількістю листів, які щорічно відправляються до різних інстанцій, ця організація потрапила у книгу рекордів України. За результатами опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології, Едуард Багіров є найбільш відомим правозахисником України.

Після Революції Гідності він започаткував всеукраїнський проект «Діалог народу і влади та протидія корупції», ідея якого проста, але дуже некомфортна для чиновників. У низці районів Києва та у інших містах України, де вдалося умовити місцеве начальство на експеримент, раз на місяць проводиться публічний прийом громадян. В одній кімнаті збираються чиновники мерії, райдержадміністрації, прокурор, начальник міліції, податкової, МНС, керівництво ЖЕКів та інших комунальних підприємств, депутати, представники громадськості та ОСН і колективно вирішують проблеми місцевих мешканців. Якщо проблеми за місяць не вирішені, на наступному публічному прийомі з’ясовується, хто винен та які дисциплінарні заходи слід вжити. Систематичне нереагування на звернення є підставою для звільнення чиновників, каже Багіров.

На прес-конференції в Національній спілці журналістів України його спитали, чи не надто дрібно ловити Яценюка на ігноруванні звернень громадян, коли прем'єра обвинувачують у мільярдних корупційних схемах. Відповідь була такою: «Все починається з дрібниць. Починається з невеликого порушення закону про звернення громадян, важливого закону. Коли міністри та інші, хто має владу, дозволяють собі порушувати закони та не відповідати на заяви, це означає, що у них нема страху перед покаранням за порушення закону. І тоді вони створюють корупційні схеми, які дозволяють їм красти мільярди та залишатися безкарними».
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: протест,Верховная Рада,Адміністрація Президента,критика власти,прем'єр-міністр,правозахисник,звернення народу України
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.