Доходи Калєтніка законні, ГПУ виконує черговий заказ

03 грудня 2014, 16:16
Власник сторінки
6
103

Дії Генеральної прокуратури носять замовний характер щодо розслідування факту отримання дарунків Ігорем Калєтніком. Всі дарунки – законні і по них сплачені податки у бюджет.

Дії Генеральної прокуратури носять замовний характер щодо розслідування факту отримання дарунків Ігорем Калєтніком. Всі дарунки – законні і по них сплачені податки у бюджет. Це ніщо інше, як нав’язування замовної точки зору.

Батько Ігоря Калєтніка надіслав листа Генпрокуратурі з вимогою спростувати наклеп на сина. У листі  Григорій Калетнік пояснив, що подарунок був від батьків, які подарували синові квартиру у Києві  по вулиці Володимирській та інше майно, яким володіли на законних підставах. Квартиру Григорій Калетнік отримав у 2003 році як народний депутат.

Наводимо повний текст листа:

Як стало відомо з засобів масової інформації, в тому числі, з програми «Схеми», яка вийшла 27.11.2014 р. о 21:50 по Першому Національному як спільний проект із «Радіо Свобода», Генпрокуратура розпочала досудове розслідування за фактом, нібито незаконного збагачення Калєтніка Ігоря Григоровича.

З цього приводу хочу пояснити наступне. Декларація не передбачає розподілу на дарунки, які отриманні від сторонніх осіб, і дарунки від рідних. А згідно із Законом України «Про запобігання та протидії корупції» держслужбовець має право отримувати дарунки від близьких осіб, якими, у тому числі, є батьки. Більше того, методикою заповнення декларант зобов'язаний двічі показувати суму, якщо він отриманий дарунок продав.

Саме так сталося у цьому випадку. Я подарував своєму синові квартиру, яку отримав у 2003 році, як народний депутат України 4-го скликання по вул. Володимирській у місті Києві. На час укладення договору дарування зазначену квартиру, у відповідності до вимог законодавства України, було оцінено фахівцями, які склали свій висновок. Із зазначеної операції сплачені всі необхідні платежі до бюджету держави. А тому, законність таких дій очевидна.
У зв'язку з вищезазначеним, звертаюсь до Генерального прокурора України, з вимогою перевірити законність отримання нами, батьками Ігоря, майна, яке в подальшому нами офіційно подаровано своєму рідному сину.
А також вимагаю спростувати розповсюджений Вами через ЗМІ наклеп на сина.

 

  

З повагою до громадян України,

Григорій Калетнік

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.