До чого доводить безкарність

29 серпня 2014, 12:30
Власник сторінки
Проповідник, правозахисник, видавець, письменник, журналіст.
0
1563
До чого доводить безкарність
Кадр з сюжету ТСН "Пограбування на мільйон".

Шокуюча новина: прокурор Козлов з міліцейськими подільниками обчистив ювелірний бутік! А чи знаєте ви, що той самий Козлов давно тероризує стріляниною три вулиці на Печерську?


– В другій половині дня з садиби почала лунати безпорядна стрілянина, що була схожа на автоматні черги. Перелякані сусіди зателефонували в міліцію. Коли приїхав наряд, до правоохоронців вийшов нетверезий прокурор Козлов з карабіном «Сайга», тицьнув своє посвідчення і наказав міліціонерам забиратися подалі…

Таке відбувається раз в місяць, а то і два рази! Мій співбесідник, сусід прокурора, розводить руками. Показує колективну заяву про хуліганство, яку підписали мешканці вулиць Звіринецька, Сєдовців, Дубенської в приватному секторі столиці. Потім показує численні відписки і… рішення судів, порушені відписками!

Начальство Козлова не звернуло увагу і на те, що підлеглий ганьбить Україну перед дипломатами. Адже неподалік від місця стрілянини знаходиться резиденція консула королівства Тайвань. 



Навіть після колективних скарг сусідів Павло Борисович Козлов, старший прокурор Печерської районної прокуратури міста Києва, не тільки не був притягнутий до відповідальності, але й продовжував працювати в органах прокуратури. Як він там «наглядає за дотриманням законності», всі бачили в сюжеті телевізійних новин.


Дійсно, від такого прокурора можна чекати будь-яких неприємних несподіванок. І свою стрілянину, за словами сусідів, він веде не зі своєї садиби, а з подвір’я сусідньої занедбаної садиби по вул. Звіринецькій 21/23, власник якої тривалий час її не відвідує. Кого тут здивує, що посеред запустіння на дворі чужої хати бешкетують здичавілі прокурориська? Можна здогадуватися, що у натурі цих істот – здійснити прокурорський нагляд «неситим оком», як казав наш пророк Тарас Шевченко, і покласти лапу «законності» на все, що погано лежить. 

Не склалися у Козлова відносини і з Володимиром Мальченком, співвласником його будинку по вул. Звіринецькій, 25/20. Тісно жити вдвох на маленькому клаптику землі, але якщо маєш міцні лікті – можна, можна завоювати комфорт для себе! Аби тільки совість не завадила повідштовхувати, добряче притиснути інших! Тож не маючи всіляких старомодних перешкод на зразок докорів совісті, пан прокурор без дозволу співвласника почав добудовувати хату. Прибудував ще й гараж. Всілякими сумнівними махінаціями дістав документи, щоб «узаконити» будівництво, але суд постановив знести самобуд. І тут виникла проблема з виконанням рішення суду. Козлов добровільно його не виконує. Штрафи за невиконання рішення платить, а прибирати своє неподобство навіть не думає.

Пан Мальченко звертався навіть до генерального прокурора з проханням звернути увагу на кримінальні правопорушення Козлова, такі як невиконання рішення суду і використання підробленої архітектурно-будівельної документації, а також на невиконання рішення суду та службову недбалість співробітників державної виконавчої служби та ІДАБК. Нуль реакції...

Пам’ятаю, коли ми проходили кримінологію в університеті, викладач сказав: ніщо так не сприяє росту злочинності, як безкарність. Соціологічні опитування не так давно показали, що органам прокуратури довіряє лише один з десяти опитаних. Але краще за всі соціологічні опитування ставлення громадян до закону показує той правовий нігілізм і повальна корупція, що супроводжує наше життя щодня. То як можна очікувати від громадян поваги до закону та виконання своїх обов’язків за законом, якщо деякі прокурори живуть не за законом і безкарно ганьблять своєю антисуспільною поведінкою органи прокуратури, а начальство їх покриває?!

До речі, не виключено, що і зараз високі покровителі можуть вступитися за крадія-прокурора. Громадськість має пильнувати, аби він не уник покарання.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: События в Украине
ТЕГИ: стрельба,Київ,печерськ,міліцейське свавілля,беззаконня,крадіжка,Произвол прокуратуры
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.