Курвиметр Тігіпка - дубль другий, третій, четвертий…

24 березня 2011, 13:16
Власник сторінки
Народний депутат, голова Підкомітету з протидії відмиванню брудних коштів. 2007-2012 - голова Комітету ВР з питань національно
0
7727

Під час місцевих виборів я

написав блог Курвиметр для України.

Аналізував передвиборчі обіцянки Сергія Тігіпка, опубліковані в його партійній газеті «Сильная Одесса».

Цікава газета. Видана гігантським накладом – 600 тисяч! Для області!

В ній викладена програма партії «Сильна Україна» на Одещині.

З передмовою Сергія Леонідовича (цитую мовою оригіналу).

Сергей Тигипко: «…Очень сильные специалисты и лидеры региона на сегодняшний день представляют Одесскую областную организацию партии «Сильная Украина». Я доволен тем, что они в первую очередь предпочитают реализацию программы экономических реформ, чем политические игры. Для Одесской областной организации, впрочем, как и для всей «Сильной Украины» неприемлем популизм в общении с гражданами» (газета «Сильная Одесса», №3, октябрь 2010г., стр.3)

Інтригує, правда? Вирішив прочитати, яку ж саме «програму економічних реформ» пропонують Тігіпко і його «сильні фахівці», які, як заявлено, не грають у «політичні ігри» і для яких «неприйнятний популізм»?

Програма масштабна (викладена на трьох газетних шпальтах) і названа красиво – «Программа реальных дел».

Розбита на блоки. Під другим номером «Экономический блок».

В ньому 25 пунктів.

Мені вистачило перших трьох.

Вам теж вистачить:)

ПРОГРАММА РЕАЛЬНЫХ ДЕЛ»

2. Экономический блок

2.1. Стратегические программы развития Одесского региона

1. Для развития курортного потенциала юга Одесской области – проведение автомобильной трассы и железной дороги из Европы в Одесскую область в обход Румынии.

2. Создание режимов свободных экономических зон вокруг морских портов на территориях, перспективных для экономического развития.

3. Отрезок дороги Одесса-Киев, проходящий по Одесской области в радиусе по 100 метров от магистрали, объявить зоной с льготным налоговым и инвестиционным режимом для развития транспортной, торговой, сервисной и логистической инфраструктуры.

Для знавців геометрії із «Сильної України» нагадаю (з шкільної програми): радіус можна вказати циркулем навколо точки. Навколо кривої лінії (якою є автомагістраль) протяжністю в 200 км від кордону Одеської області малювати якесь коло радіусом у 100 метрів – безграмотно.

Довжину кривої лінії і, відповідно, пропонованого Тігіпком «пільгового» коридору вздовж траси на карті вимірюють курвиметром. Це не лайливе слово, а назва приладу (такий собі маленький, з коліщатком).

Але це так, принагідно. Бо проблема набагато глибша.

Тігіпко взявся реформувати всю країну.

І при цьому зомбувати мільйони людей дрімучим популізмом?!

Нагадаю, траса Одеса-Київ далі йде територією Кіровоградської, Черкаської і Київської областей. Там місцеві команди Тігіпка теж «в радіусі по 100 метрів» облаштують «зони пільгового оподаткування»?

А ще партію Тігіпка обрали до місцевих Рад у Харківській, Донецькій, Дніпропетровській… Там теж є автомагістралі…

А крім Одещини, в Криму, на всьому Чорноморському і Азовському узбережжях, є десятки інших портів. Там теж усюди – «вільні економічні зони» від Тігіпка?

А є ще Дніпро з річними портами, Дністер, інші річки… Залізниці з вузловими станціями… Там теж буде «пільгове оподаткування в радіусі по 100 метрів»?

А як бути з тими підприємцями, які залишаться поза «зонами» і сплачуватимуть усі податки? Їх і без того хіба що дустом ще не випробовували на міцність. Тігіпко-реформатор про те не думає?

Всі ці питання я ставив п’ять місяців тому, під час виборів.

Вибори завершилися. Виборці на дрімучий популізм повелися. Партія Тігіпка міцно засіла у місцевих Радах. Нумо до роботи?

Щ-а-а-з! Жодної із процитованих вище обіцянок ні сам Тігіпко (з його повноваженнями віце-прем’єра, міністра, члена усіляких комісій з реформ), ні його фракції в усіх Радах Одещини – не виконують і не збираються виконувати. 

Тут несподіванок нема, все прогнозовано.

Інше турбує – коліщатка курвиметра Тігіпка крутяться далі. 

Замисел стратегічний, масштаб загальнодержавний, темп зростає:

Податковий кодекс – курвиметром проїхалися по мільйонам підприємців…

Пенсійна «реформа» – курвиметр Тігіпка наїхав на десятки мільйонів пенсіонерів…

Читаю зранку стрічку новин – курвиметр Тігіпка вже зазіхає на стратегічну газотранспортну магістраль України…

Курвиметр – він і є курвиметр... 

А от люди, розплющать нарешті очі, чи знову поведуться на пусте?

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Гости Корреспондента
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.