ЗАКОНОПРОЕКТ № 4366: ПОДАЛЬША ДОЛЯ ЗАКОНОПРОЕКТУ

23 червня 2016, 00:26
Власник сторінки
ведущий экономист
0
119

16 червня 2016 року народними депутатами України було запропоновано проект Постанови про прийняття за основу законопроекту № 4366

     В умовах фінансової кризи в Україні місцеві бюджети залишаються незабезпеченими достатнім обсягом фінансів, що є перешкодою для ефективного функціонування місцевих органів влади. Практика зарубіжних країн свідчить про те, що певна частина у фінансовій основі місцевого самоврядування відводиться місцевим податкам і зборам. Оптимальним рішенням, яке має дати змогу вирішити цю проблему, є розширення кола повноважень місцевих рад та реформування системи місцевого оподаткування. На протязі останніх років народними депутатами України робиться багато спроб змінити нормативну базу, яка регламентує місцеве самоврядування. У цьому напрямку народними депутатами України постійно розглядаються законопроекти, які можуть привести до поповняти місцевих бюджетів за рахунок податків.
     Так, 1 квітня 2016 року народним депутатом України Медуницею О.В. було запропоновано Проект Закону України «Про внесення змін до статті 64 Бюджетного кодексу України (щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до відповідного місцевого бюджету за податковою адресою платника податків-фізичної особи)» (реєстр. № 4366). Метою цього законопроекту є забезпечення справедливого спрямування податку на доходи фізичних осіб надавачам послуг, відповідним бюджетам територіальних громад та збалансування дохідної та видаткової частини бюджету, у звязку з цим запропоновано внести зміни до статті 64 Бюджетного кодексу України щодо надання права фізичній особі звернутися з заявою до свого податкового агента про спрямовування податку на доходи фізичних осіб за його податковою адресою, тобто за місцем проживання.
     16 червня 2016 року народними депутатами України Павелком А.В., Амельченком В.В. та іншими, запропоновано проект Постанови про прийняття за основу проекту Закону України про внесення змін до статті 64 Бюджетного кодексу України (щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до відповідного місцевого бюджету за податковою адресою платника податків-фізичної особи). У цій Постанові народними депутатами пропонується прийняти за основу проект Закону України № 4366.
     Отже, можна розраховувати, що проект Закону України «Про внесення змін до статті 64 Бюджетного кодексу України (щодо зарахування податку на доходи фізичних осіб до відповідного місцевого бюджету за податковою адресою платника податків-фізичної особи)» незабаром буде прийнято, та місцеві бюджети населених пунктів, до яких будуть сплачувати податок на доходи фізичних осіб за бажанням платника податку за місцем його проживання, будуть мати можливість виконувати повною мірою свої функції, та регіони отримають більш розширену фінансову автономію.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
ТЕГИ: податки,Податкова реформа
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.