Суддівська КОРУПЦІЯ: З такою цифрою ми зустрічаємось вперше в історії України

17 квітня 2014, 09:17
Власник сторінки
9
2821

у грудні 2013, у розпал ЄВРОМАЙДАНУ з Держбюджету, за даними Держказначейства "ЗНИКАЮТЬ ОДНИМ ПЛАТЕЖЕМ" майже !!!20млн.грн.!!!, а тому вимагаємо негайного відкритого розслідування аби винні не зникли

КОРУПЦІЯ??? З такою цифрою ми зустрічаємось вперше в історії України!!!

 

 

 

«Тільки у жовтні 2013 року "начебто підписано тендерний договір", а вже через місяць, у грудні 2013 року у розпал ЄВРОМАЙДАНУ з Державного бюджету України, за даними Держказначейства (№7-14/993-9520), "СПИСУЮТЬ ТА ЗНИКАЮТЬ ОДНИМ ПЛАТЕЖЕМ" майже !!!20млн.грн.!!! на рахунок фірми "тмм" (tmm.ua), начебто «за виконані фірмою "тмм" (tmm.ua) роботи з будівництва адміністративного об’єкту на суму !!!майже 20млн.грн.!!!»

 

 

 

«…громадськість вимагає негайного відкриття відповідних кримінальних проваджень, арешт рахунків фігурантів та затримання посадових і службових осіб аби не залишили територію України…, а до цього - "нова" влада України немає морального права ані зменшувати соціальні виплати людям, ані збільшувати житлово-комунальні послуги…»

 

 

 

 

«Безпрецедентний факт: було виділено 1,1 млрд. грн. (справа про визнання протиправними дій Вищого господарського суду України (arbitr.gov.ua) щодо будівництва офісу вартістю 1,1 млрд. грн. та укладення угоди з фірма "тмм" (tmm.ua) - заст. Генпрокурора»

 

 

 

 

ВІТАЄМО З ПЕРШОЮ

МАЛЕНЬКОЮ ПЕРЕМОГОЮ

У БОРОТЬБІ З КОРУПЦІЄЮ!

 

 

Як стало відомо - Генеральна прокуратура нарешті розпочала !!!ПЕРЕВІРКУ!!! фінансово-господарської діяльності ВИЩОГО ГОСПОДАРСЬКОГО СУДУ УКРАЇНИ (arbitr.gov.ua), зокрема в сфері «ДЕРЖАВНИХ ЗАКУПІВЕЛЬ» у тому числі у справі про визнання протиправними дій Вищого господарського суду України (arbitr.gov.ua)  щодо «ТЕНДЕРУ» з будівництва офісу вартістю 1,1 млрд. грн. та укладення угоди з фірма "тмм" (tmm.ua).

 

Про це в ході інтерв’ю газеті «Закон і Бізнес» розповів перший заступник Генерального прокурора України Микола ГОЛОМША. Зокрема, він зазначив, що за результатами «відкритих» ТЕНДЕРНИХ КОНКУРСНИХ ТОРГІВ Вищий господарський суд України (arbitr.gov.ua)  у 2013 році уклав низку «договорів» на технічний супровід та будівництво комплексу адміністративних будівель ВГС на перетині бульвару Дружби народів та вул. Старонаводницької у Печерському районі Києва.

 

«Безпрецедентний факт: для цього було виділено 1,1млрд.гривень. Якщо не помиляюсь, з такою цифрою ми зустрічаємось !!!ВПЕРШЕ В ІСТОРІЇ УКРАЇНИ!!!. За попередньої інформацією, тільки для оформлення проектно-кошторисної документації було використано більше !!!10млн.грн.!!! Наразі проводиться відповідна ПЕРЕВІРКА щодо законності проведення ТЕНДЕРНИХ ПРОЦЕДУР, з залученням фахівців Антимонопольного комітету і Держфінінспекції, очікуємо на її результати», - зауважив М.ГОЛОМША (zib.com.ua/ua/81436-genprokuratura_vzyalasya_za_tenderi_vischogo_gospodarskogo_s.html).

 

АЛЕ МАСШТАБИ ЦІЄЇ "ТЕНДЕРНОЇ КОРУПЦІЇ" НАБАГАТО ЦІКАВІШІ І ВРАЖАЮТЬ!

 

Тільки у жовтні 2013 року "начебто підписано тендерний договір", а вже через місяць, у грудні 2013 року у розпал ЄВРОМАЙДАНУ з Державного бюджету України, за даними Держказначейства (№7-14/993-9520), "СПИСУЮТЬ ТА ЗНИКАЮТЬ ОДНИМ ПЛАТЕЖЕМ" майже !!!20млн.грн.!!! на рахунок фірми "тмм" (tmm.ua), начебто «за виконані фірмою "тмм" (tmm.ua) роботи з будівництва адміністративного об’єкту на суму !!!майже 20 млн.грн.!!!».

 

На цей так названий «ТЕНДЕР» подавали заявки шість відомих компаній: ТОВ "АК Інжиніринг", вартість заявки 1,12 млрд гривень, ТОВ "Житло-буд", 1,46 млрд гривень, ЗАТ "Українська будівельна компанія", ПАТ "Аеробуд", 1,05 млрд гривень, ТОВ "Фірма Т.М.М.", 1,1 млрд гривень, Корпорація "Альтіс-Холдинг", 1,25 млрд гривень. Тендерний комітет відхилив заявки чотирьох фірм з формальних причин, залишивши корпорацію "Альтіс-Холдинг" єдиним конкурентом "Т.М.М.". Вартість будівництва становила лише 80% від загальної оцінки пропозиції, ще 20% припадало на "УМОВИ ОПЛАТИ".

 

Крім того, ПІДСТАВОЮ ВИНИКНЕННЯ СУМНІВІВ у законності «ТЕНДЕРІВ» були також наведені нижче відкриті та публічні публікації, з яких вбачаються ознаки також можливої КОРУПЦІЇ.

 

Дивлячись на складності в економіці України, проблеми з виконанням бюджету і розрахунків з Державним казначейством України з місцевими бюджетами – ВЛАДА ВИРІШИЛА ПОБУДУВАТИ шикарне приміщення за 1,1 млрд. гривень. У вказаних публікаціях наводилося про начебто СКЛАДНИЙ ФІНАНСОВИЙ СТАН фірма "тмм" (tmm.ua), що є також одним із чинників спірності «ТЕНДЕРІВ», а саме:

 

 

1.Что на самом деле происходит с компанией "ТММ" (delo.ua/business/chto-na-samom-dele-proishodit-s-kompaniej-tmm-177588/).

 

2.ТММ все рассказала. Компания предупредила, что может не справиться с выплатами по долгам (kommersant.ru/doc/2308458).

 

3.Один незграбний рух CapsLockом… (nashigroshi.org/2013/10/03/odyn-nezhrabnyj-ruh-capslockom/).

 

4."Т.М.М" не сможет выплатить долги двум банкам (delo.ua/business/tmm-ne-smozhet-vyplatit-dolgi-dvum-bankam-216292/).

 

5.Офіс для Вищих судів за 1,1 мільярда будуватиме фірма «Т.М.М.», яка вирішує проблеми з кредитами (nashigroshi.org/2013/10/11/ofis-dlya-vyschyh-sudiv-za-11-milyarda-buduvatyme-firma-t-m-m-yaka-vyrishuje-problemy-z-kredytamy/).

 

6.Власть решила построить судьям роскошный офис в центре Киева за 1,1 млрд: подряд отдали фирме с проблемными кредитами (m.censor.net.ua/news/256150/vlast_reshila_postroit_sudyam_roskoshnyyi_ofis_v_tsentre_kieva_za_11_mlrd_podryad_otdali_firme_s_problemnymi?utm_source=uainfo&utm_medium=related_news&utm_content=link&utm_campaign=uainfo).

 

7.Вищий суд замовив будівництво офісу за мільярд (epravda.com.ua/news/2013/10/11/398409/).

 

 

А тому, ФЕДЕРАЦІЄЮ РОБОТОДАВЦІВ МІСТА КИЄВА до Окружного адміністративного суду м. Києва ПОДАНО ПОЗОВ (справа №826/2450/14, reyestr.court.gov.ua/Review/37630571) про визнання протиправними дій Вищого господарського суду України (arbitr.gov.ua)  щодо будівництва офісу вартістю !!!1,1млрд.грн.!!! та укладення угоди з фірма "тмм" (tmm.ua).

 

Нагадаємо, що цю гучну справу про визнання протиправними дій Вищого господарського суду України (arbitr.gov.ua) щодо будівництва офісу вартістю !!!1,1млрд.грн.!!!  та укладення угоди з фірма "тмм" (tmm.ua) веде відомий правозахисник і громадський діяч, голова Київської обласної колегії адвокатів, голова Громадської ради при Державній виконавчій службі України, голова Нової солідарної України – Вадим ХАБІБУЛЛІН (ncy.org.ua/mi-ne-doviryayemo-suddyam-koruptsioneram-holova-novoyi-solidarnoyi-ukrayini-vadim-habibullin/#.U06bivGjAvM.twitter).

 

 

Крім того, питання корупційності «ТЕНДЕРІВ» обговорювалося ФЕДЕРАЦІЄЮ РОБОТОДАВЦІВ МІСТА КИЄВА також на прес-конференції: Обсяг корупції у 2010-2013 роках в економіці України перевищив 500 мільярдів гривень (frk.kiev.ua/index.php?p=news&area=1&newsid=880&name=2010-2013-500).

 

Викладене ПІДТВЕРДЖУВАЛОСЯ також наведеними нижче відкритими та публічними інформаціями з ЄДИНОГО ДЕРЖАВНОГО РЕЄСТРУ СУДОВИХ РІШЕНЬ УКРАЇНИ, які можуть викликати подив чи сумнів у можливості законної перемоги у «тендерах», впливати на викладене та «можливість отримання перемоги у корупційних тендерах», тощо:

 

1.Господарський суд міста Києва (Справа №46/236, reyestr.court.gov.ua/Review/27841042 ) ВСТАНОВИВ: що матеріалами справи підтверджується, що фірма "тмм" (tmm.ua) має ЗАБОРГОВАНІСТЬ по кредитам у розмірі 852млрд.620млн.857тис.,59грн. та 159млн.292тис.470,40ЄВРО. Суд відзначає, що обставинами, які ускладнюють виконання рішення, є також великий обсяг ЗАБОРГОВАНОСТІ у фірма "тмм" (tmm.ua) по заробітній платі перед працівниками товариства.

 

2. Київський апеляційний господарський суд, Справа №910/9554/13, reyestr.court.gov.ua/Review/37925995) Як вбачається із заяви боржника фірма "тмм" (tmm.ua) останній не відмовляється від виконання своїх зобов'язань перед позивачем, проте звертається з проханням відстрочити їх виконання для уникнення наслідків визнання відповідача фірма "тмм" (tmm.ua) банкрутом. В якості  причини, яка унеможливлює вчасне виконання судового рішення та є підставою для відстрочки його виконання, відповідач зазначив, що в умовах економічної кризи припинилося кредитування банками фізичних та юридичних осіб, упав рівень платоспроможності, у зв'язку з чим зменшилися прибутки фірми, що не дають фінансової можливості проводити розрахунки з постачальниками товарів, робіт, послуг, погашати велику кредиторську заборгованість по кредитам. Крім того, для здійснення господарської діяльності відповідач фірма "тмм" (tmm.ua) регулярно здійснює обов'язкові платежі, сума яких в середньому за квартал становить 92.758.934,02грн. (заробітна плата, енергоносії, комунальні послуги, податок на землю та ін..), в тому числі 24.119.221,34грн. - часткове погашення кредиту, 19.400.000,67грн.- сплата відсотків по кредитам. У 2014 році фірма "тмм" (tmm.ua) повинна виплатити 41494тис.дол. США за кредитами і позиками. фірма "тмм" (tmm.ua) почала переговори з одним з кредиторів про продовження термінів погашення кредиту в розмірі 20531тис. дол США. На даний час результат цих переговорів достовірно не відомий.  Відповідно до консолідованої фінансової звітності, складеною незалежними аудиторами (копія звіту додана до матеріалів Заяви), за рік, що закінчився 31 грудня 2012, чистий збиток фірма "тмм" (tmm.ua) склав 22187тис.дол. США (2011р. 19 489тис.дол. США) та чистий відтік грошових коштів від операційної діяльності Фірми склав 11 993 тис. дол. США (2011р. 5223тис. дол.. США). Погіршення фінансових результатів в основному викликане ослабленням попиту на житлову та комерційну нерухомість в Україні. Зниження ліквідності ринку може вплинути на здатність фірма "тмм" (tmm.ua) генерувати достатні грошові потоки від операційної діяльності, щоб погасити свою заборгованість по процентних кредитами і позиками при настанні строку їх сплати.

 

3.Господарський суд  міста Києва (Справа №910/16252/13, reyestr.court.gov.ua/Review/37404793 ) ВСТАНОВИВ: Як вбачається з клопотання б/н від 03.02.2014 фірма "тмм" (tmm.ua) - "Про відстрочку виконання рішення суду", БОРЖНИК фірма "тмм" (tmm.ua) обґрунтовує підстави для надання відстрочки НЕНАЛЕЖНИМ МАЙНОВИМ СТАНОМ. Крім того, відповідач фірма «тмм» вказує на ТЯЖКЕ ФІНАНСОВО-ЕКОНОМІЧНЕ СТАНОВИЩЕ БОРЖНИКА, що унеможливлює виконання судового рішення протягом короткого строку. фірма "тмм" (tmm.ua) - товариство з обмеженою відповідальністю зазначає, що в умовах економічної кризи припинилося кредитування банками фізичних та юридичних осіб, УПАВ РІВЕНЬ ПЛАТОСПРОМОЖНОСТІ, у зв'язку з чим ЗМЕНШИЛИСЯ ПРИБУТКИ ФІРМИ, що не дає фінансової можливості проводити розрахунки з постачальниками товарів, робіт, послуг. Крім того, відповідач зазначає, що фірма "тмм" (tmm.ua) - Товариство з обмеженою відповідальністю МАЄ ЗОБОВ'ЯЗАННЯ перед іншими суб'єктами господарської діяльності, що підтверджується судовими рішеннями. Заявник фірма "тмм" (tmm.ua) наголошує на тому, що не відмовляється від виконання своїх зобов'язань перед позивачем, проте звертається з проханням відстрочити їх виконання для УНИКНЕННЯ НАСЛІДКІВ ВИЗНАННЯ ВІДПОВІДАЧА фірма "тмм" (tmm.ua) БАНКРУТОМ.

 

4.Святошинський районний суд м. Києва (справа: пр. №1-кс/759/1726/13, ун. №759/16702/13-к, reyestr.court.gov.ua/Review/34488634 ) Слідчий суддя розглянувши, погоджене з прокурором прокуратури Святошинського району м. Києва клопотання слідчого Слідчого управління фінансових розслідувань ДПІ у Святошинському районі ГУ Міндоходів у м. Києва про застосування заходів забезпечення кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 212 КК України, ВСТАНОВИВ: Розслідуванням у кримінальному провадженні встановлено, що службові особи фірма "тмм" (tmm.ua), завищуючи валові витрати шляхом відображення в бухгалтерському та податковому обліку безтоварних фінансово-господарських операцій, УМИСНО УХИЛИЛИСЬ ВІД СПЛАТИ ПОДАТКУ на додану вартість на суму 22 млн. 036 тис. грн. та податку на прибуток на суму 4 млн. 947 тис. грн., а ВСЬОГО ПОДАТКІВ НА ЗАГАЛЬНУ СУМУ !!!26млн.984тис.грн.!!! (кримінальні провадження №32013110080000026, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 212 КК України та №32013110080000087 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України щодо фірма "тмм" (tmm.ua) ОБ’ЄДНАНІ в одне провадження під єдиним реєстраційним номером №32013110080000026)

 

5.Також ІНШІ відкриті та публічні відомості, які можуть викликати подив чи сумнів у можливості законної перемоги у «тендерах», впливати на викладене та «можливість отримання перемоги у корупційних тендерах», в тому числі наявні КРИМІНАЛЬНІ ПРОВАДЖЕННЯ щодо службових осіб фірма "тмм" (tmm.ua): Єдиний реєстр досудових розслідувань №42012110080000017, №42012110000000049, №42012110000000250 та ІНШІ, розслідування по яких продовжуються (затягуються, приховуються, тощо).

 

 

На сьогодні, за заявою першого заступника Генерального прокурора України Миколи ГОЛОМША вже залучені фахівці Антимонопольного комітету України і Державної фінансової інспекції України, а також ІНШІ державні та правоохоронні органи, в тому числі Укрбюро ІНТЕРПОЛУ та ЗАСОБИ МАСОВОЇ ІНФОРМАЦІЇ аби будь-які випадки КОРУПЦІЇ не залишився без належної уваги.

 

 

ОТЖЕ, ГРОМАДСЬКІСТЬ ВИМАГАЄ НЕГАЙНОГО ВІДКРИТТЯ ВІДПОВІДНИХ КРИМІНАЛЬНИХ ПРОВАДЖЕНЬ, АРЕШТ РАХУНКІВ ФІГУРАНТІВ ТА ЗАТРИМАННЯ ПОСАДОВИХ І СЛУЖБОВИХ ОСІБ АБИ НЕ ЗАЛИШИЛИ ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ!

 

 

Крім того, поки подібні КОРУПЦІЙНІ ОБОРУДКИ І ПОГРАБУВАННЯ ДЕРЖБЮДЖЕТУ не будуть розслідувані та повернуті гроші народу України - "нова" влада України НЕМАЄ МОРАЛЬНОГО ПРАВА ані зменшувати соціальні виплати людям, ані збільшувати житлово-комунальні послуги!

 

 

РОЗПОЧИНАЙТЕ РЕАЛЬНО БОРОТИСЯ З КОРУПЦІЄЮ!

 

 

З повагою,

 

 

Вадим ХАБІБУЛЛІН

 

Голова Київської обласної колегії адвокатів

Голова Громадської ради

при Державній виконавчій службі України

Голова Нової солідарної України

 

____________________

KHABIBULLIN.kiev.ua

 

 

 

 

ДОКЛАДНІШЕ ЧИТАТИ: Korrespondent - Корупція: З такою цифрою ми зустрічаємось вперше в історії України | Korrespondent http://blogs.korrespondent.net/blog/business/3350706/

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости бизнеса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.