Проект DOGMA Ярослава Деркача

21 березня 2014, 20:52
Власник сторінки
0
29

З 28 березня по 17 травня в галереї сучасного мистецтва «ЦЕХ» відбудеться виставка луганського художника Ярослава Деркача DOGMA. В рамках проекту буде представлено 4 металевих арт-об'єкти.

Ярослав, як справжній філолог, розглядає мову і алфавіт з художньої точки зору. В кожній металевій скульптурі будуть зашифровані слова-символи. Митець стверджує, що проект DOGMA «про речі важливі й цінні у будь-яких умовах та обставинах. Про жадобу ВЛАДИ й СЕКСУ, яка закладена в підсвідомості».

Коментуючи свій вибір матеріалу він апелює до філософії Григорія Сковороди, який говорив про те, що «Господь зробив важке непотрібним, а непотрібне - важким». Метал наче додає повідомленню міцності й ваги, підтверджує його.

Назва проекту не випадкова. «Догма - це фундамент. Вона не потребує інтерпретацій чи концептуальних підходів, оскільки сама за межами будь-якого дискурсу. Це проста істина, яка рятує від питань і протиріч».

 

Ярослав Деркач – народився у 1977 році в Луганську. Навчався в Луганському національному університеті ім. Тараса Шевченка на кафедрі української філології. З 1995 року почав займатись «арт-диверсіями»: стріт-артом, організовував вуличні виставки та хепенінги.

 

 

 

 

 

 

 

Адреса:
вул. Фрунзе, 69

ст. м. Тараса Шевченка

 

Контактна інформація:

044 591 13 69

095 245 78 81

zeh.gallery@gmail.com

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.