Вибори Путіна - мобілізація росіян для війни із Заходом

12 грудня 2023, 18:36
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
39

Усе різноманіття варіантів на виборах Путіна президентом РФ-2024 зводиться до двох – як він буде нарощувати конфронтацію із Заходом: поступово, але неухильно або зробить це дуже швидко.

…Останній раз інтрига на президентських виборах в РФ показалась на публіці у далекому 2000-му. Після чого тут канула у небуття. В епоху Путіна – канула назавжди.

На виборах-2000, звичайно, було майже напевно зрозуміло, що переможе Путін, який був призначений президентом Єльциним спадкоємцем. І все ж було майже. Адже була невеличка доля непевності – а раптом щось непередбачуване трапиться. Все ж таки верховна влада у країні була в руках у Єльцина, а той був здатен на м’яко кажучи дуже експресивні і неконтрольовані кроки та реакції.

Путін тоді це теж розумів. Недаремно до оголошення результатів голосування, які констатували його перемогу у першому же турі з 52,9%, він поводив себе як вірний підданий боярин царя Бориса. Все покірно слухав і був взірцевим виконавцем. Але як тільки проголосили результати, які де-юре зробили його новим хазяїном Росії, Путін тут же продемонстрував свою суть. Й не став відповідати на дзвінок Єльцина, який дзвонив привітати його з перемогою…

 Але повернемось до інтриги. Вже на наступних виборах російського президента-2004 її було 0,0.  Я тоді працював журналістом ділового видання «Галицькі контракти» і редакція послала у командировку до Москви для висвітлення виборів президента РФ. Їхали до Москви разом із журналісткою з іншого ділового видання. На всі питання від колег, куди їдемо, ми з нею так і відповідали – на вибори Путіна. Бо було заздалегідь зрозуміло, що переможе він, причому в першому же турі. Що й відбулось – переміг хто треба з 71 %.

І ось на днях Путін оголосив, що знову йде у президенти. Хто б сумнівався…

Це дійство «виборами» можна назвати тільки так, у лапках. Оскільки заздалегідь зрозуміло, по-перше, що оберуть Путіна. По-друге, більш-менш зрозумілі відсотки, які він набере. Тобто це буде десь у проміжку 70-80%. 

Також зрозуміло, як пройде президентська кампанія. Вона пройде під гаслом, що Росія веде «священну» війну проти всього заходу. Переможець буде знову казати, що Росія - це окрема держава-цивілізація. І має відстоювати свої права, свої скрєпи, заради цього вона буде битися до останнього із підступним Заходом. 

Усе різноманіття варіантів на виборах Путіна президентом РФ-2024 зводиться до двох – як він буде нарощувати конфронтацію із Заходом: поступово, але неухильно або зробить це дуже швидко.

Але головне інше: на Заході вже всі усвідомлюють, як до цього це увідомили в Україні: на нашій країні Путін не зупиниться. Він продовжуватиме конфронтацію далі. Й ці вибори Кремль використає як прийом для мобілізації росіян у війні проти Заходу. А також усвідомлюють, що вже незабаром після виборів Путіна-2024 існує висока вірогідність того, що РФ створить загрозу вже безпосередньо країні НАТО.

                                                                                                       

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.