Всі крапки над Сі розставлені

24 жовтня 2022, 18:30
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
2614
Всі крапки над Сі розставлені

ХХ з'їзд Комуністичної партії Китаю затвердив його одноосібне верховне лідерство в партії та державі.

Глава Китаю Сі Цзіньпін не тільки переобраний на безпрецендентний третій термін на чолі держави - ХХ з'їзд Комуністичної партії Китаю (КПК) фактично затвердив його одноосібне верховне лідерство в партії та державі.

Тепер у Сі є відповідний новий титул – ключовий Лідер, а його ідеї – це «керівні принципи майбутнього розвитку Китаю».

КПК на з’їзді ухвалила поправки до статуту, спрямовані на закріплення ключового статусу Сі Цзіньпіна, керівної ролі КПК, та обрала новий Центральний комітет.

Серед поправок, які були внесені до статуту партії — «Два встановлення» та «Дві гарантії».

Першою поправкою встановлюється «статус Сі Цзіньпіна як ядра Центрального комітету КПК та всієї партії», а його бачення «соціалізму з китайською специфікою для нової ери» стає керівництвом до дій для всіх членів партії.

Друга поправка зобов'язує партійців захищати «статус генерального секретаря Сі Цзіньпіна як «ядра КПК» та «захищати керівництво партії».

ХХ з’їзд Комуністичної партії Китаю продовжувся в Пекіні цілий тиждень. Ще до його початку очікувалося, що Сі Цзіньпін буде переобраний безстроковим лідером країни та отримає безпрецедентний за останні 50 років історії Китаю обсяг повноважень.

Так і вийшло. Затвердженими змінами Сі Цзіньпін фактично прирівняний до вождів КПК Мао Цзедуна та Ден Сяопіна, що наділяє нинішнього лідера безпрецедентним за останні 50 років історії Китаю обсягом повноважень.

Цим нинішній історичний з’їзд китайських комуністів під порядковим номером 20 радикально відрізняється від історичного з’їзду радянських комуністів №20: радянські товариші у 1956 році на своєму з’їзді розвінчали культ особи свого вождя Сталіна. А китайці навпаки - зробили все для створення такого культу...

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.