Маленький екскурс у талібано-знавство

19 серпня 2021, 12:04
Власник сторінки
эксперт, политолог
0
282
Маленький екскурс у талібано-знавство

Якщо ти народився і виріс по сусідству з Афганістаном (в моєму випадку – в Таджикистані, де я й народився, й закінчив школу), то розумієш деякі особливості тамошніх людей.

Про ці особливості ми із ведучими поговорили в ефірі «України 24».

Головне в тому, що таліби (до речі, по-таджикські «таліба» - це учениця, а учень – «талаба») не збираються і не зможуть внести суттєві зміни в свій modus vivendi. Оскільки їхній радикальний іслам із чеканними законами шаріату залишає надзвичайно маленький коридор для відступу вліво-вправо.

Не говорючі вже про те, що їхні такі красиві, багатообіцяючі та щирі заяви про те, що вони істотно зміняться, якщо порівнювати з першим досвідом їхнього володарювання у 1996-2001 роках – це лише традиційне східне пишномовство.

Яке до реального життя має надзвичайно далеке відношення. Така вже там традиція: величні та пишні розмови – це все. Це як річ у собі – та, що завершена і не потребує додаткових складових. Зокрема, реалізації у реальності.

Тому не варто витрачати багато часу на те, щоб намагатися ці багатообіцяючи аванси талібів розкладати на складові, шукати там складні логічні комбінації, підтексти та контексти, прорахувати можливості та перешкоди на шляху їхньої реалізації тощо.

Реальні справи вони вирішують не цими щирими та пишними розмовами. Їхній нинішній бліцкриг у Афганістані це переконливо підтвердив.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.