Не буває перемог без поразок

03 червня 2021, 15:46
Власник сторінки
журналист
0
539
Не буває перемог без поразок
americandday

Дорослішати - це навчатися визнавати свої помилки і поразки, проговорювати їх, нести за них відповідальність, виправляти їх та рухатися вперед.


Це - нормальна позиція і принцип демократичних держав та розумних дорослих людей.

Операція "Оверлорд" з висадкою десанту Сполучених Штатів, Великої Британії та Канади мала розпочатися 5 червня 1944 року. Але на Північному морі почався шторм.

Не дивлячись на туман і погані погодні умови, операцію почали вранці 6 червня - з висадки п'ятого корпусу першої американської армії. І все було невдало і не по плану - жодна бомба союзників не влучила в ціль через те, що пілоти бомбили скрізь хмари. Через навігаційні труднощі більшість десантних і десантно-висадочних суден втратили в тумані свої напрямки руху і не змогли вийти на визначені цілі, десять суден з десантом було втрачено ще до моменту підходу до узбережжя.

Більшості кораблів все ж таки пощастило наблизитися до берега, але щільний кулеметний і артилерійський вогонь німців, які за планом вже мали бути мертвими, косив американських солдатів - як травичку. Сховатися на пляжі було практично ніде.

На Omaha Beach в Нормандії в той ранок 6 червня загинули близько трьох тисяч американських військових. Пізніше їх поховали на Normandy American Cemetery неподалік - білі мармурові хрести поруч з зірками Давида: серед вояків були не тільки християни, а також іудеї, які пішли добровольцями звільняти Європу від нацизму.

Кожен рік на початку червня ветерани та родичи загиблих приїжджають в Нормандію, щоб нагадати про поразку, яка вбила їх побратимів і рідних. Вони збирають жовтий пісок на пляжі Омаха та приносять на могили. Вони проговорюють свою помилку.

І ніякого "победобєсія". Нагадаю, "славнозвісна" "битва за Дніпро" у серпні-грудні 1943 року забрала життя у 350 тисяч радянських солдатів. Це тільки офіційна статистика, деякі історики називають цифри в півтори мільйони.

Не буває дорослішання без визнання помилок.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: США,Вторая мировая война
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.