"Русский мир" - загроза для всього цивілізованого світу

14 травня 2021, 20:14
Власник сторінки
Народный депутат ВР Украины, фракция «Слуга народа»
0
45

Не слід недооцінювати такого противника.

В усі часи правляча верхівка держави використовують ідеологію. І це нормально. В першу чергу для того, щоб об'єднати навколо себе прихильників за ознакою «свій-чужий». Друга мета ідеології – визначити цілі розвитку суспільства і маркери «добре-погано». 

     Але авторитарні лідери та диктатори використовують ідеологію для кілька інших цілей. Не став відмінністю і нинішній диктатор, що стоїть на чолі Росії – Путін. Як і попередні його вчителі, він прийняв за фактичну державну ідеологію - ідеологію “Русського мира”. Як і попередні їй людиноненависницькі ідеології, ця також використовується для трьох груп споживачів: 

 1. Західний світ

     Ідеологією “Русский мир” визначається перелік територій, на які Москва має так зване пріоритетне право. Це може бути визначено за ознаками: історична спадковість (наприклад, італійцям у 2014 році було складно зрозуміти відмінність між Україною і Росіькою Федерацією), російська мова, вплив РПЦ (не слід плутати з православ'ям - той же Гундяєв у 2009 році на ІІІ Асамблеї Русского мира заявив про окремий відгалужений напрям православ'я – “русскомирский”, який повиннен в подальшому очолити православ’я), елементи російської культури. Відповідно, західний світ за цими критеріями не має право мати прямих відносин з цими територіями. Як приклад, можна привести обґрунтування Гітлера перед західними країнами прав на Судетську область. 

 2. Внутрішнє застосування

      Споживачем є населення Російської Федерації, якому пояснюється їх пріоритетність перед народами територій, що в понятті РФ беззаперечно відносяться до сфери впливу Росії, - мовляв ці народи і країни якісь трошки «не до», вони “неправильні”. І наше завдання їм цей факт дуже переконливо пояснити. А якщо вони цього не розуміють, то Росія має право пояснювати це і насильно, вони ж якісь там аборигени, в розумінні Росії. Виходячи з цього, основне завдання ідеології всередині самої РФ - підготувати почуття власної переваги над сусідніми народами і морально підготувати населення РФ до вторгнення до сусідніх держав. І ще одне з головних завдань ідології – громадяни РФ повинні бути психологічно готовими натиснути на «курок», без сумніву знищувати цих “неправильних аборигенів”. Зверність увагу на одну просту річ, наші військові не відразу були готові стріляти по російським військовим, у той час, як у солдатів армії РФ ніяких сумнівів не виникало. Два приклади. Невдала операція в Афганістані – населенню тодішнього СРСР незрозуміло було, яке відношення вони мали до афганців і чому вони мають там стріляти. Другий приклад, нацистська Німеччина. До 1939 року німецький солдат був морально готовий до наступальних дій та вбивств, на відміну від солдатів країн Заходу. 

 3. Населення пріоритетних територій 

      У країнах колишнього СРСР після 1991 року тільки почалися зароджуватися політичні нації. Природно, що швидко і одномоментно це здійснитися не могло. Це досить тривалий процес, що в кожному регіоні має свою швидкість. І за рахунок масованої пропаганди ідеології “Русского мира” Москва здійснювала і досі здійснює спроби розхитати найбільш нестійкі і слабкі сегменти/регіони для отримання видимості, так званої “народної підтримки”, це як максимум, або хоча б позиції болота, щоб не було видимого втручання в процеси примусового возз'єднання/розчинення. Інструменти ті ж - російську мову, РПЦ, громадські організації, партії, культурні заходи. Історичний приклад, що відзеркалює нинішні дії Росії: Австрія, Судети. А ось з Польщею так не вийшло - довелося почати повномасштабну військову операцію. 

      А тепер трошки про відмінності з нацистської Німеччиною. Вони криються вони в КДБ спадковості та звичках правлячої верхівки Москви. Всі ми маємо свою професійну деформацію. Таку ж має і Путін з його оточенням. Вони діють повністю за тими інструкціями, як їх навчали - тактичні спецоперації, пропаганда за мир, створення масових агентурних мереж, фінансова підтримка антагоністичних політичних діячів для створення конфліктів (в основному націоналістичного спрямування - національний фронт, альтернатива для Німеччини, свобода, правий сектор і тд.), використання помітних діячів культури і мистецтв як корисних ідіотів, терористичні акти. Класичні принципиі ідеї КДБ і Комінтерну. І так само, як КДБ вони фінансово не обмежують цю діяльність, а максимально фінансують. Це потрібно розуміти для формування відсічі і подальшого трибуналу над основними поплічниками, ідеологами “Русского мира”. У будь-якому випадку потрібно розуміти - це не зупиниться саме по собі, а буде посилюватись. І не реагувати на це ми не можемо, бо втратимо свою державність. Маємо дати відсіч. Источник: 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.