Русинський активіст Мілан Ян Піліп

29 квітня 2021, 11:33
Власник сторінки
0
39
Русинський активіст Мілан Ян Піліп

Виданню стало відомо про негативні публічні висловлювання депутата Уряду Словацької Республіки від політичної партії «Свобода і солідарність», голови уряду закордонних словаків Мілана Яна Піліпа.

Cаме він, на власній сторінці соціальної мережі «Фейсбук» публікує тенденційну інформацію та підтримує русинську ідеологію.

Так, нещодавно ним було опубліковано допис під назвою «Мовне вікно: Закарпатська Україна - Підкарпатська Русь», у якому наголосив, у перекладі із словацької мови - «термін «Закарпатська Україна» є новим і пов'язаний з приєднанням її до Радянського Союзу в 1945 році, сьогодні вона входить до складу України. Однак, я дотримуюсь думки, що в нашій країні слід використовувати термін «Підкарпатська Русь». З нашої точки зору, це не ззаду, а під Карпатами. Крім того, вона століттями входила до складу Угорського королівства, потім - першої Чехословацької Республіки. Тому її історичний розвиток відбувався у західноєвропейському просторі».

Також, звертаємо увагу, що після оприлюднення вказаного допису, користувачі мережі «Фейсбук» активно почали його коментувати, серед них заслуговують на увагу окремі коментарі автономістського характеру, пряма мова: «треба собі це забрати, бо ми ніколи нічого Україні  не давали, вони окуповують нашу територію???».

Цей іноземець часто полюбляє висловлювати подібну інформацію не тільки на своїх особистих сторінках в мережі, а й під час офіційних зустрічей, де звертає увагу присутніх на тому, що Україна єдина держава в Європі, яка не визнає «русинів» окремою національною меншиною. 

Враховуючи, що нещодавно за матеріалами СБУ засуджено до 12 років позбавлення волі громадянина України Гецка Петра Івановича, за проведення агітаційної роботи на шкоду національним інтересам України, а саме наміри зміни адміністративно-територіального устрою нашої держави, шляхом відновлення так званої - «Республіки Підкарпатська Русь», подібні висловлювання словацького депутата Мілана Яна Піліпа також можуть бути сприйняті неоднозначно та загрозливо.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.