2020: підсумки для Путіна

06 січня 2021, 11:42
Власник сторінки
0
28
2020: підсумки для Путіна

Рік дуже не простий, багатий на біди та проблеми практично для кожного мешканця планети.

Рік занепаду світової економіки та боротьби з новою хворобою. Рік не справджених надій.
Росія пережила буремний 2020 дуже не просто. Відсторонена поведінка кремлівського мрійника, що здатен лише на пустопорожню брехню на прес-конференціях, його хворобливе уявлення про реалії та необхідності для простого російського народу призвело до втрати останнім віри. Практично будь якої віри у майбутнє. 

Від 2021 року вже ніхто не чекає якогось підйому. Всі розуміють, що «Імперія» під керівництвом Путіна стрімко несеться до прірви і в 2021 році, це падіння - під гірку, буде ще швидшим і страшнішим.

Ставлення до Росії збоку провідних світових країн «підмочила» історія з Олексієм Навальним - вона не тільки про можливий факт застосування хімічної зброї. Це скоріше про відповідність атрибутів провідний світовій державі. На цьому тлі згубною виглядає тактика Кремля цілковитого заперечення як своєї участі в отруєнні, так і самого отруєння. Європі, в даному випадку, не потрібно покаяння з боку Кремля. Європі хочеться мати надійного партнера в особі Росії. Для цього потрібно дотримуватися норм пристойності - навіть не в плані конкретних міжнародних договорів. 

Тут більше мова про повагу інформаційного простору, створення своєї версії події, яка, за рахунок наведених доказів, виглядала б максимально правдоподібно. Європа таку версію створила, а ось Москва поки розмірковує. Занадто довгі роздуми зведуть нанівець всі російські, і так досить примарні, успіхи в 2020-му році.

Міжнародну ситуацію для Росії ускладнять інавгурація Байдена і повернення демократів до влади в США, ряд важливих електоральних подій таких як вибори в Бундестаг в Німеччині, вибори президента Сирії, вибори президента Ірану, парламентські вибори в Болгарії, вибори президента Узбекистану. Це значить, не виключені нові протести і заворушення.

Віра в краще майбутнє? Її більше немає. Віра в старі, індустріальні еліти – чиновників, військових, поліцію, капіталістів, топ менеджерів, експертів, науковців, журналістів, діячів мистецтв? Вони більше нічого не контролюють. Їм нічим відповідати на виклики часу. Вони стурбовані тільки порятунком самих себе. Середній клас, як фундамент суспільства споживання?

Середній клас - зникає. Сама легітимність російської влади невідворотно роз'їдається…

Віра в «економічне чудо»? Економіка Росії буде залежати від вирішення двох проблем: масштабів і успішності масової вакцинації від короновірусу та масштабів і ефективності стимулюючих економічних заходів після припинення обмежень, пов'язаних з пандемією. Перспективи вирішення цих проблем у розрізі останніх дій Кремля виглядають дуже примарними. Тому надія на розвиток економіки та полегшення фінансових тягарів для простих росіян навряд чи має під собою хоч якесь реальне підґрунтя. Хаотичне прийняття Кремлем нових законів лише ускладнює і без того не просту ситуацію в країні.

Всі чекають виборів до Держдуми. Вони можуть пройти тихо, можуть бути достроковими, а можуть спричинити за собою протести, як в 2011-2012 роках. Страх протестної активності - один з найголовніших для влади Кремля. За 2020 рік накопичилося дуже багато негативних прикладів для влади як в «країнах-сателітах» близького оточення, так і в середині самої Росії. У простих людей виникає дуже багато запитань до влади, на які вони не отримують відповідей. Бо у теперішнього Кремля цих відповідей немає.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.