Спеціалісти виявили забруднення повітря на Херсонщині від заводу “Титан”

12 листопада 2020, 10:52
Власник сторінки
0
726
Спеціалісти виявили забруднення повітря на Херсонщині від заводу “Титан”

Обласна Держпродспоживслужба виявила перевищення вмісту небезпечних речовин в повітрі на території Чаплинського та Каланчацького району за результатами моніторингу на КПВВ “Чаплинка”.

Спеціалісти пов’язують таку ситуацію з діяльністю заводу “Титан”, що знаходиться на території анексованого Криму та належить компанії ПрАТ «Юкрейніан Кемікал Продактс», якою володіє український олігарх Дмитро Фірташ.

“За час спостереження було виявлено перевищення як максимально разових, так і середньодобових гранично допустимих концентрацій по метану, сірководню, вуглеводним насиченим оксиду азоту, озону, сірчистого ангідриду, фенолу, ксилолу, етилбензолу, стеролу”, – повідомили в Держпродспоживслужбі.

Спостереження за вмістом небезпечних речовин в повітрі продовжаться до 12 листопада, зазначили в відомсті.Всі висновки спеціалістів будуть передані до Департаменту екології та природних ресурсів Херсонської обласної державної адміністрації та Херсонського обласного центру гідрометеорології.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.