6 років на Сході України триває війна

09 листопада 2020, 12:27
Власник сторінки
0
236
6 років на Сході України триває війна

Навесні 2014-го озброєні російські терористичні угруповання проникли у східні області України.

Спочатку вони почали захоплювати органи місцевої влади донбаських міст, а згодом перейшли і до прямих військових дій. 

Українська армія всі ці роки відстоює цілісність та незалежність окупованих  території – Донеччини та Луганщини, які незаконно проголошено «ЛНР» та «ДНР».

Проте, крім безпосередніх військових  дій, країною-агресором ведеться гібридна інформаційна війна. Нав'язування чужих цілей - це те, що робить інформаційну війну війною і відрізняє її від звичайної реклами. Інформаційний вплив містить спотворення фактів або нав'язує аудиторії емоційне сприйняття, вигідне стороні агресора. 

Методами інформаційної війни є викид дезінформації, або подання інформації у вигідному для себе ключі. Дані методи дозволяють спотворювати оцінку того, що відбувається, деморалізувати громадян, і, в перспективі, забезпечити перехід на сторону інформаційного агресора.

Пропагандистські зусилля контрольованих російською владою ЗМІ (друкованих та електронних) щодо висвітлення подій в Україні є  інструментом легітимації та втілення російських планів із підриву єдності українського суспільства та знищення української держави, зокрема, впливу на свідомість та сприйняття війни як населенням тимчасово окупованих, так і всіх інших територій.  

Водночас за відсутності чіткої стратегії російського керівництва маніпуляції втрачали гостроту й перетворювалися на повсякденну, ритуальну практику позначення «ворогів» та «друзів» Росії, «можливостей» та «загроз», які виникають для РФ на території України. На пропагандистський характер роботи російських ЗМІ в ці роки вказують дві показові риси: одноманітність меседжів та їх синхронне поширення одразу всіма доступними каналами.  

Закликаємо населення бути обачними та не реагувати на пропагандистські закиди   та не піддаватися маніпуляціям держави-агресора. Так само, для активної протидії окупантові закликаємо свідомих громадян вступати до лав Збройних Сил України,  аби вибороти звільнення українських територій від російських бойовиків та незалежність усієї України.  

Сподіваємося, що незламність духу, вірність і відданість загальнолюдським цінностям демократичного світу, допоможе вам зробити вибір на користь миру, до якого ми всі прагнемо.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.