Спеціально для тих, хто вважає КСУ винним у "провалі" антикорупційної політики.

03 листопада 2020, 10:17
Власник сторінки
0
333
Спеціально для тих, хто вважає КСУ винним у  провалі  антикорупційної політики.

Кумедно, що саме цю ганьбу і відверту профанацію Петро Олексійович чомусь назвав "дієвою системою антикорупційних органів", яку він та його команда "передала нинішній владі".

Цей пан Неговєлов є яскравим свідчення того, що проблема не у рішенні КСУ, а у, з одного боку, недолугих правових підставах, які стали результатом "кооперації" невігласів-активістів, яким банально бракувало компетентності для реального втілення своїх ідей у правове поле, та державотворців-корупціонерів, які, дорвавшись до влади після Революції Гідності насправді були геть незацікавлені у створенні дієвої системи запобігання корупції та боротьби проти корупціонерів, бо спокуса конвертувати владу у власність виявилася непереборною;  з іншого боку, майже номінального існування так званих антикорупційних органів, які за роки свого існування, крім гучних "справ", що завершувалися нічим, уславилися хіба що захмарними зарплатами, скандалами та війною між собою. 

Словом, щодо дієвої системи боротьби проти корупції, яку команда П'ятого Президента "передала нинішній владі", навіть не хочу зайвий раз говорити. Що передали, те і маємо наразі.

А ось кадри однозначно передали. Як там у пісні: "Не стареют душой ветерани" - чувака потурили з СБУ, де раніше він під керівництвом Грицака і Семочка мабуть якраз і демонстрував "ефективність створеної командою Петра Порошенка системи боротьби проти корупції", а він знайшов собі інше місце...

Правда, є один нюанс:  за функціонування потужної системи створенних командою Петра Порошенка антикорупційних органів Неговєлов разом зі своїми патронами багатів, а нині в умовах "повного колапсу антикорупційного законодавства та розвалу системи антикорупційних органів" його затримують і притягатимуть до відповідальності... Ні у кого цей факт не викликає дисонансу?

Скілько ще таких неговєлових - "досвідчених професіоналів" доведеться позбутися для того аби державні органи почали нарешті працювати в інтересах суспільства, а не "патронів", які, замість виконання своїх безпосередніх функцій збирають стаціонарну корупційну ренту.

П.С. саме через таких персонажів, які використовували надані їм повноваження винятково для самозбагачення, виникають лякалки про "кошмарення бізнесу", що тягне за собою щире бажання окремих надмірно емоційних і вразливих "реформаторів" боротися за позбавлення державних органів багатьох важливих функцій.

І в принципі я розумію чому так стається, бо як там кажуть: "опікшись на молоці води боїшся". Хоча як на мене боротися треба не за позбавлення, наприклад, СБУ багатьох важливих функцій, а за те аби СБУ виконувла ці функції ЕФЕКТИВНО. На жаль, цей важливий нюанс чомусь не потрапляє до фокусу уваги нинішніх активістів та політиків з середовища вчорашніх активістів, яким замість пафосних промов варто було б поміркувати над своєю роллю у провалі антикорупційної політики.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.