Окупаційна влада Л/ДНР «закручують гайки» бойовикам. Вказівка - отримати паспорт

01 вересня 2020, 10:32
Власник сторінки
0
572
Окупаційна влада Л/ДНР «закручують гайки» бойовикам. Вказівка - отримати паспорт

Неочікуваний поворот подій для бойовиків та найманців Л/ДНР, які отримали чітку вказівку від свого військового та політичного курівництва

Найманцям з числа місцевих жителів поставили умову подати документи на отримання російського громадянства. Джерела повідомляють, що вказану вказівку не охоче виконується та максимум ігнорується.

Згідно вказаної вказівки, можна зробити висновок, що російські окупаційні адміністрації продовжують вживати заходи щодо примусової паспортизації російськими паспортами населення тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей.

Вказану інформацію підтверджують ряд військовий та компетентних підрозділів України, зокрема Міністерство оборони України.

 Як стало відомо українській розвідці, обов'язковою умовою проходження військової служби особовим складом з'єднань і частин т.зв. 1-го (Донецьк) і 2-го (Луганськ) «армійських корпусів» окупантів передбачено наявність у них російського громадянства. З початку вересня командири з'єднань і частин окупантів зобов'язані щотижня доповідати по команді уточнені дані про наявність паспортів РФ у найманців з числа місцевих жителів і членів їх сімей та інформацію про подачу документів на отримання російського громадянства. Для контролю цього процесу, ввели звіт та примус.

Крім того, в з'єднаннях і частинах окупаційних військ введені додаткові умови набору на військову службу за контрактом. Зокрема, слід зазначити, що на даний час при оформленні контракту, кандидати обов'язково повинні мати військовий квиток т.зв. "ДНР / ЛНР" і паспорт громадянина РФ.

Хочемо нагади, що вже не один спеціалізованих експертів, наголошують, що Росія, роздаючи свої паспорти жителям Донбасу, намагається закріпити присутність в Україні і вирішити свої внутрішні демографічні проблеми.

 

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.