Чергові шпигунські скандали Росії, цього разу у Франції

01 вересня 2020, 10:27
Власник сторінки
0
18
Чергові шпигунські скандали Росії, цього разу у Франції

Чергові скандали та провали Росії.

Так, Російські спецслужби продовжують вирубувати високопоставлених офіцерів країн НАТО, щоб ті шпигували на користь РФ. На цей раз прокуратура Франції почала кримінальне розслідування відносно підполковника Збройних сил країни через підозру в передачі важливих відомостей кураторам з російської спецслужби. 
            Днями, вище вказану приголомшливу новину всьому світу повідомила Міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі в прямому ефірі одному із провідних державних каналів.           
            Так, згідно її слів – «Можу підтвердити, що в відношенні високопоставленого офіцера розпочато судова перевірка в зв'язку з підозрою про передачу надсекретних документів російським спецслужбам або нанесенні шкоди безпеці. Стосовно нього було розпочато відповідна процедура, оскільки міністерство збройних сил в ініціативному порядку звернулося до прокуратури».
            Вона додала, що наразі судові органи ведуть роботу із підтвердження мотивів дій затриманого військовослужбовця і визначити склад можливого злочину.

За отриманими даними, затриманий офіцер проходив військову службу на військовій базі в Італії. Він був затриманий співробітниками Головного управління внутрішньої безпеки (DGSI) Франції, коли під кінець своєї відпустки збирався повернутися в Італію із секретними матеріали для подальшої її передачі своїм кураторам з російських спецслужб.

Хочемо нагадати, що раніше в США екс-спецназівця також звинуватили в шпигунстві на користь Росії (інформація за посиланням: https://politics.segodnya.ua/politics/v-ssha-eks-specnazovca-obvinili-v-shpionazhe-v-polzu-rossii-1471947.html).

Крім того, було затримано громадянина Норвегії за шпигунство на користь Росії, який намагався передати зібрані секретні матеріали (інформація за посиланням: https://www.segodnya.ua/world/europe/grazhdanina-norvegii-zaderzhali-za-shpionazh-v-polzu-rossii-1470929.html).

Особливо слід зазначити і роботу українських спецслужб, які на початку року затримали високопоставленого українського військового, який завербований російськими спецслужбами для проведення підривної роботи на користь Росії.

Тому необхідно наголосити, що Росія не спить, а активно проводить підривну роботу по всьому світу, однак дедалі частіше отримає поразки, що закінчується гучними затриманнями.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.