Допомога Угорщини закінчиться окупацією Закарпаття – фейк

05 серпня 2020, 14:45
Власник сторінки
0
24
Допомога Угорщини закінчиться окупацією Закарпаття – фейк

Користувачі соціальних мереж розповсюдили інформацію про те, що відправка Угорщиною інженерного батальйону «Тиса» на Закарпатті у зв'язку з повенями закінчиться окупацією регіону.

Ніяких підстав вважати, що Угорщина з допомогою «Тиси» окупує Закарпаття, немає.

Підстав вважати, що Угорщина почне окупацію Закарпаття, немає. Головна функція міжнародного інженерного батальйону «Тиса» - швидке спільне військове реагування на загрози повеней, а також боротьбу з наслідками стихійних лих в країнах Карпатського регіону. Ідея створення цього батальйону належить саме Україні, яка зробила відповідну пропозицію ще в 1998 році. У 2020 році в Будапешті був підписаний відповідний договір між Україною, Угорщиною, Румунією і Словаччиною.

Починаючи з 2003 року навчання цього міжнародного батальйону проходили по черзі в кожній з країн-підписантів. Наприклад, в 2018 році міжнародний батальйон «Тиса» перебував у Львівській області на навчаннях «Світла Лавина - 2018» ( «Світла Лавина - 2018») і, звичайно ж, вони не закінчилися окупацією. Збройні сили України так прокоментували ті вчення: «Військовослужбовці збройних сил Румунії, Словаччини, Угорщини та України вдосконалювали навички щодо застосування багатонаціонального інженерного батальйону« Тиса » під час ліквідації наслідків стихійного лиха в басейні річки Тиса», - цитує «Інтерфакс-Україна» українське відомство.


Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.