Реакція Заходу на агресію Росії в Україні і на Близькому Сході.

29 липня 2020, 14:59
Власник сторінки
0
29
Реакція Заходу на агресію Росії в Україні і на Близькому Сході.

Чи отримає РФ статус «країна-спонсор тероризму»

Відносини США з Росією стрімко впали майже до рівня холодної війни, і ряд останніх подій і звинувачень стали яскравим нагадуванням про наполегливі дії російської держави за кордоном, від військових операцій на Близькому Сході до передбачуваного втручання у вибори на Заході. Офіційні особи США уважно стежать за діями Росії по підготовці «правильної відповіді», яка, ймовірно, зробить ще більш важким відновлення зношених зв'язків Росії з Америкою.

9 липня, після повідомлень про російські нагороди за американських солдатів в Афганістані, конгресмен Макс Роуз представив Закон про припинення зловмисних дій від російського тероризму (SMART) з конгресменом Кендрою Хорн з Оклахоми з вимогою від Державного департаменту США визначити, чи повинна Російська Федерація бути визначена державою-спонсором тероризму.

«Якщо іноземна держава або організація намагається прямо або побічно знищувати американських солдатів, це терористична діяльність, і це повинно мати наслідки», - сказав Роуз. У разі схвалення у Державного департаменту США є 90 днів, щоб уточнити, чи має визначення «країна-спонсор тероризму» застосовуватися до Росії.

З 2014 року конгресмени представили велику кількість законодавчих ініціатив, пов'язаних з Росією. Але був один закон, який виділяється: законопроект DASKA, внесений в лютому 2019 року, який передбачає найжорсткіші санкції проти Росії і охоплює майже всі чутливі питання російсько-американських відносин, включаючи анексію Криму і війну на Донбасі, втручання у вибори в США, Близький Схід, «хімічні» інциденти і т. д.

Торгова палата США і Американський інститут нафти пояснили, що законопроект має право на існування, але закликали авторів поліпшити його. Сенатор Корі Гарднер (республіканець, штат Колорадо)  підтримав законопроект, заявивши, що «путінська Росія - це злочинний режим, який одержимий ідеєю підриву міжнародного права і руйнування ліберального глобального порядку на чолі з США».

«ПІСЛЯ ВТОРГНЕННЯ В УКРАЇНУ, проведення хімічних атак на землю НАТО, підтримки режиму Асада, порушення договорів про контроль над озброєннями та втручання у вибори в США дії Росії вимагають потужної відповіді з боку США», - сказав сенатор Гарднер. Cпонсор законопроекту, сенатор Ліндсі Грем (республіканець, штат Південна Кароліна), в свою чергу, заявила, що підтримує поліпшення законопроекту, але сказала, що він повинен бути сильним, щоб не втратити його значення.

У разі прийняття DASKA, будуть потрібні санкції щодо осіб, що уклали угоду з російськими політичними діячами, олігархами або членами їх сімей, тих, хто уклав велику угоду з людиною в Росії, який підтримує або сприяє зловмисній кібер-діяльності, тих, хто робить певні інвестиції в певні проекти з видобутку нафти і газу, продає, здає в оренду або надає товари, послуги, технології, фінансування або підтримку Росії, які могли б сприяти нарощуванню російських нафтових потужностей.

Американські законодавці також висувають законопроект, який змусив би адміністрацію Дональда Трампа накласти санкції на Росію за розпалювання громадянської війни в Лівії, оскільки міністерство оборони попередило про розміщення іноземних найманців в зоні військових дій. Незважаючи на постійну військову активність Росії в Лівії та Сирії, триває робота над довгостроковою кампанією з дезінформації і залякування в Європі.

Європейська комісія визначила, що російські кампанії, які займаються проведенням дезінформаційних вкидів, є найбільшою загрозою ЄС, тому що «вони є систематичними, добре забезпеченими ресурсами і реалізуються в більш широкому масштабі, ніж аналогічні кампанії» будь якої іншої країни, включаючи Китай, Іран і Північну Корею.

Спецоперації Кремля в Європі були офіційно визнані російською агресією. Це отруєння в Солсбері в 2018 році, коли два співробітника спецслужб Російської Федерації намагалися вбити колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньку Юлію в Сполученому Королівстві Великобританія. Вони в'їхали до Великобританії за підробленими паспортами і отруїли  Скрипаля, проте Росія відкидає всі звинувачення.

Коли минулої осені місцевий муніципалітет в Празі ухвалив рішення прибрати пам'ятника Івану Конєву з міською площі, мало хто з місцевих жителів звернув на це увагу. Конєв був командувачем Червоної Армії під час Другої світової війни, який звільнив Прагу від нацистів, але також очолював криваве придушення антирадянського повстання Угорщини 1956 року і очолював радянську військову делегацію, направлену до Праги для підготовки до військового вторгнення під керівництвом Москви 1968 року в Чехословаччині для придушення продемократичної '' Празької весни ''. Водночас, рішення про демонтаж пам'ятника було негайно помічено Кремлем, і через деякий час переросло в хвилю скоординованих дій, які включали акції протесту, дезинформаційні кампанії і прийняття в російській Думі спеціального законодавства про захист радянських пам'ятників і військових меморіалів. Фізичні атаки на чеське посольство в Москві і шкідливі атаки, які відключали комп'ютерні системи в декількох чеських лікарнях під час пандемії COVID-19 - одна з небагато чого, що було організовано і проведено спецслужбами Російської Федерації.

Незважаючи на те, що гібридні загрози Росії розвиваються швидкими темпами, країна може незабаром постати перед судом, насамперед, в Європейському суді в Нідерландах, оскільки уряд цієї країни подав на Росію в Європейський суд з прав щодо збитого авіалайнера Авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс МН17, над східною Україною.

Докази засновані на тому факті, що російські військові були відповідальні за використання ракети класу «повітря-повітря» «Бук», яка була випущена з території, контрольованої російськими терористами на Донбасі, і збила літак 17 липня 2014 року, коли він перебував у небі, здійснюючи плановий рейс Амстердам - ​​Куала-Лумпур (Малайзія). У місцевому кримінальному суді голландська влада заявили, що у них було більше 300 свідків, перехоплених дзвінків і повідомлень, а також радіолокаційних даних, що підтверджують їх висновки. Це тільки питання часу, коли уряд Нідерландів офіційно оголосить, що Росія несе відповідальність за трагедію, що забрала життя їхніх співвітчизників в українському небі.

(переклад з посиланням на  )

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия-США
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.