Румунія підтримала своїх співвітчизників на Закарпатті щодо засудження Тріанону

10 липня 2020, 12:18
Власник сторінки
0
22
Румунія підтримала своїх співвітчизників на Закарпатті щодо засудження Тріанону

Після чергової спроби лідерів угорської нацменшини оголосити автономію у Румунії, офіційний Бухарест переглянув двосторонні відносини і посилив власні позиції на міжнародній арені.

Зокрема і в питанні підтримки своїх співвітчизників на Закарпатті. 


Як відомо, Уряд Румунії  виступив проти прийняття законодавчого акту, ініційованого Угорщиною, щодо оголошення на своїй території національної автономії. Спеціалізовані комітети Палати депутатів також його не підтримали (). 



Депутати парламенту Румунії практично одноголосно заявляли, що проєкт порушує Конституцію, за якою Румунія є національною, суверенною і незалежною, унітарною і неподільною державою, що погіршило двосторонні відносини.  



Представники румунської нацменшини, які проживають на Закарпатті, підтримали уряд сусідньої країни і виступили з публічним засудженням агресивних ідей угорського "Тріанону", оприлюднивши резонансне звернення (). 



Нещодавно, один з румунських медіа ресурсів оприлюднив матеріал, у якому підтримав вказані ініціативи своїх закарпатських співвітчизників, а також засудив агресивну політику Угорщини щодо сусідніх країн ().  

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.