Угорщина вчергове змінила скандальну назву «уповноваженого щодо Закарпаття»

07 липня 2020, 12:09
Власник сторінки
0
41
Угорщина вчергове змінила скандальну назву «уповноваженого щодо Закарпаття»

Іштвана Грежу як угорського дипломата на Закарпатті знають давно.

Cтворену в угорському уряді посаду уповноваженого міністра по Закарпаттю він займає  вже два роки, а в уряді Орбана з 2016 року опікується Закарпаттям, в 2018 році, через міжнародний політичний скандал, пан Грежа міг навіть стати персоною нон-грата в Україні.

Тоді, у 2018 році назва його посади звучала як «уповноважений міністра відповідальний за розвиток Закарпатської області та реалізацію програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну», що через фігурування у назві посади частини суверенної території України, неабияк обурило українське МЗС та стало причиною міжнародного скандалу, у результаті якого, для врегулювання конфлікту, назву посади довелось змінити на «Уповноважений міністра з питань розвитку співпраці області Саболч-Сатмар-Берег та Закарпаття (Закарпатська область) і з питань координації програми розвитку дитячих садків Карпатського регіону».

Але зараз, забувши про минулий конфлікт та нехтуючи всіма міжнародними нормами та принципами суверенітету України, 30 червня вказівкою віце-премєр-міністра Угорщини Ж.Шемєна, Іштвана Грежу було знову призначено на посаду «уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та реалізацію програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну», рішення про призначення опубліковане в Офіційному Додатку Угорського Вісника № 35, терміном з 1 липня п.р. по 30 червня 2022 року, тобто відповідальним за розвиток території іншої країни.

Однак, згідно інформації яка опублікована на черговому офіційному додатку Угорського Вісника під номером 36, угорська сторона внесла відповідні зміни, а саме Іштвану Грежі залишили попередню посаду «уповноваженим міністра, віповідальним за розвиток співпраці Саболч-Сотмар-Березької та Закарпатської областей, а також з координації програм розвитку дитсадків Карпатського басейну».

Ця ситуація тільки в чергове підтверджує той факт, що незважаючи на всі поступки української сторони для вирішення угорсько-українського конфлікту в позитивному для обох країн руслі, Угорщина, через внутрішні призначення, «законним» методом намагається втручатися у внутрішні справи України, призначивши Іштвана Грежу «наглядачем» за Закарпатською областю.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.