В ОБСЄ стверджують, що РФ продовжує підживлювати конфлікт на Донбасі

26 травня 2020, 15:46
Власник сторінки
0
43
В ОБСЄ стверджують, що РФ продовжує підживлювати конфлікт на Донбасі

Росія продовжує підживлювати конфлікт

Попри те, що Москва і досі заперечує свою роль у розпочатому нею конфлікті на Донбасі, з кожним роком з`являється все більше джерел з підтвердженням присутності російських військ на окупованій нею території України, а сама РФ продовжує й надалі підживлювати цей конфлікт.

Про це під час свого виступу в онлайн-засіданні Постійної ради ОБСЄ повідомив глава місії США при ОБСЄ Джеймс Гілмор, передає .

"Незважаючи на те, як часто Москва заперечує свою роль, присутність підготовлених Росією сил, які використовують надану техніку на Донбасі, неодноразово підтверджували засоби масової інформації та неурядові організації", - зазначив він.

Глава місії США наголосив, що саме Росія причетна до початку конфлікту на Донбасі, підживлюючи його озброєнням та військовими кадрами, яких переправляє через непідконтрольні українській стороні ділянки  

Посол у своїй заяві  також нагадав, що керовані Росією сили на сході України продовжують перешкоджати пересуванню патрулів СММ ОБСЄ і ставити під загрозу їх життя.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина-Россия,Росія,ОБСЕ
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.