Європа проти "російської присутності" через агресивність політики РФ

22 травня 2020, 15:44
Власник сторінки
0
18
Європа проти  російської присутності  через агресивність політики РФ

Демонтаж російських символів тоталітарної епохи в Болгарії може стати причиною дипломатичного конфлікту

Посольство Російської Федерації в Болгарії висловило протест проти ініціативи про демонтаж пам'ятника радянським визволителям Болгарії в Лозенецькому районі Софії.

Посол РФ в Болгарії Анатолій Макаров у своєму зверненні зазначив, що демонтаж пам'ятника загиблим радянським солдатам може бути витлумачений як спроба реабілітації нацизму і відродження фашистської ідеології.

В свою чергу, глава Лозенецького району Константин Павлов заявив, що Софію необхідно очистити від символів тоталітарної епохи і висловив намір також демонтувати скульптурну композицію «Міст дружби» в Лозенецькому районі.

Він також повідомив, що переслав звернення російського дипломата міністру закордонних справ Болгарії Катерині Захарієвію і чекає її реакції на заяву Макарова.

Звільнення від подібних символів тоталітарної епохи відбулося також в столиці Чехії, де демонтували пам'ятник радянському маршалу Івану Конєву, встановлений в 1980 році. Рішення про демонтаж було прийнято в минулому році радою міського району Прага-6, на території якого був встановлений  ​​пам’ятник.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Росія,Європа,памятники истории
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.