Зеленський: формула Штайнмайэра-проведення виборів за українським законодавством

02 жовтня 2019, 17:36
Власник сторінки
0
15
Зеленський: формула Штайнмайэра-проведення виборів за українським законодавством

Місцеві вибори на окупованій території Донбасу мають відбутися відповідно до українського законодавства.


Про це заявив Президент України Володимир Зеленський.

Він зауважив, що до проведення цих виборів потрібно вирішити низку складних питань: спочатку питання визволення заручників, потім - розведення військ у Золотому та Петрівському, а після цього - по всій 400-кілометровій лінії зіткнення.

"Тільки після цього ми можемо говорити про формат виборів на окупованих територіях. Якщо ми хочемо з вами вважати – а я думаю, що кожен українець вважає, що Донбас це Україна, - то місцеві вибори там повинні бути, але повинні бути за українським законодавством. Всі інші деталі і терміни я не можу з вами зараз обговорювати", - резюмував глава держави.

При цьому Зеленський нагадав, що закон про так званий особливий статус Донбасу діє до 31 грудня поточного року.

"Буде новий закон. У цьому новому законі не буде перейдено жодної червоної лінії. Саме тому не буде ніякої капітуляції", - пояснив Зеленський.
Також він наголосив, що до проведення виборів контроль над кордоном має бути в України. 

"Ми зовсім не говоримо про структуру цих виборів. Але ми розуміємо, якщо ми хочемо, щоб вибори пройшли згідно законодавства України, то ми розуміємо, що не може бути ані кулеметів, кордон повинен бути наш", - додав президент. 
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.