Бессарабські болгари зривали мобілізацію, а зараз заявили про дискримінацію

12 вересня 2019, 11:09
Власник сторінки
0
1127

Слідом за російськими, угорськими та польськими пропагандистами до дискредитації національної політики України приєдналися також і болгарські журналісти.

Слідом за російськими, угорськими та польськими пропагандистами до дискредитації національної політики України приєдналися також і болгарські журналісти.  Напередодні футбольного матчу луганської "Зорі" з софійським  ЦСКА, який відбувся 15 серпня в Запоріжжі, болгарські ЗМІ активно залякували делегацію своєї команди та її фанатів тим, що їм не можна виходити на вулицю через погрози з боку націоналістів. Згодом в болгарських медіа з'явилася ще одна нелицеприємна стаття, автор якої притягнув за волосся факти дискримінації бессарабських болгар. https://www.reddit.com/r/bulgaria/comments/d2mmy7/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8_%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%89%D0%B8_%D0%B2_%D1%83%D0%BA%D1%80%D0%B0%D0%B9%D0%BD%D0%B0/
Там все написано за лекалами кремлівської антиукраїнської істерії: як приклад наводиться  "дискримінаційний" закон про мову, перелічуються злочини проти етнічних болгар і осуджується примусова мобілізація. Звичайно, бажанню болгар отримати національну автономну область зі столицею в Болграді присвятили окремий абзац.
Безперечно, єдиною реакцією на подібну критику України може бути тільки активізація СБУ в Одеської та Запорізької областях.  Бо подібні статті в ЗМІ завжди є провісниками набагато небезпечніших явищ, вони сприяють зростанню сепаратистських настроїв та  створюють умови для дестабілізації політичної ситуації в регіоні. При цьому кількість провокацій з боку болгар більшає з кожним роком. У травні 2014 року під час одеських протистоянь болгари були помічені на боці проросійських активістів. Згодом, ймовірно, за вказівкою Асоціації болгар України, болгарські сіла багато раз перешкоджали проведенню мобілізації. Не дивно, що сотні болгар потім поїхали до Донецьку та Луганську зі зброєю в руках підтримувати терористів. В такому випадку дії "Правого сектору" та інших патріотів стосовно ухильників, дезертирів та зрадників серед болгар цілком обґрунтовані  та спрямовані на захист національних інтересів України. Коли правоохоронні органи не можуть впоратися зі своїми обов'язками, патріоти мають повне право займатися профілактикою сепаратизму та екстремізму. Мабуть, тільки завдяки їхнім діям болгари не перейшли до радикальніших та більш масових виступів.
Показово також, що у вищезгаданій статті йдеться про дії уряду Болгарії в підтримку своїх співвітчизників, які мешкають в Україні, а саме про спрощену форму набуття громадянства. При цьому наголошується, що болгари не хочуть залишати Україну, а будуть намагатися отримати важелі самоврядування всередині Одеської та Запорізької областей. Тобто проблема подвійного громадянства тепер буде актуальною також і для болгарської меншини. Це ще один головний біль для влади і позбутися цієї проблеми та її наслідків можна лише жорсткими методами, в тому числі з залученням додаткових ресурсів СБУ, Міноборони та патріотів із ВО "Свобода", "Національного корпусу" та "Правого сектору".
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.