Чому Росія хоче звинуватити Україну в тиску на свободу слова

01 квітня 2019, 15:30
Власник сторінки
0
363

Кому вигідне відокремлення Донбасу?

За роки війни на Сході Україна відчула гострий всебічний тиск агресора, спрямований на формування негативного ставлення міжнародної спільноти до нашої держави, з метою реалізації своїх намірів щодо відокремлення на свою користь частини території Донбасу.

         Одним з таких важелів, який формує ідеологічні підвалини в суспільстві і може суттєво вплинути на думку громадськості, у т.ч. світової міжнародної спільноти, є інформаційна складова війни, яка досить потужно використовується Москвою.

         Великі видатки країни-агресора на ведення пропаганди в Україні та світі дозволяють їй забезпечити значний тиск та деформацію свідомості громадян. Використання впливових маніпуляцій (маніпуляційні наративи, технології «фейкових експертів, політтехнологів», викривлення уявлення про історичні події шляхом т.зв. «переписування історії» та ін.), здатних ефективно впливати на результати антиукраїнської інформаційної кампанії призводить до формування необхідних в інтересах Росії змін в нашому суспільстві.

         Однак, з плином часу, до цього багато хто звик, і навчився відрізняти істину від брехні, яка систематично розповсюджуються російськими ботами через «фейкові» аккаунти соціальних мереж у текстах різноманітних новинних матеріалів щодо ситуації в країні, які  цілеспрямовано направлені на зміну переконань та поведінки читача, формування у нього відповідного викривленого ставлення до реальної ситуації.

         І тому зараз, Кремлем почав реалізовуватися новий етап ідеологічного впливу на ситуацію щодо Україні, який полягає у використанні авторитетного впливу підконтрольних недержавних міжнародних організацій, таких як «Репортери без кордонів», «Успішна варта», «Мережа Солідарність» та ін., які спеціалізуються на зборі, документуванні, систематизації відомостей про факти порушень прав і свобод людини та виступають на захист представників медіа структур.

         Іноземні представництва таких організацій в різних країнах постійно, без жодних на те підстав, переконують світову громадськість у політичних переслідуваннях представників української преси та насиллі по відношенню до опозиційних журналістів в Україні, втручанні у редакційну політику інформаційних видань, і при цьому, жодним словом не згадують репресійну політику РФ, застосовану до наших співвітчизників за їх критичні висловлювання на адресу Росії.

         Дійсно, Україна, оговтавшись дещо від наслідків російської агресії, наразі розпочала активно локалізовувати тих проросійських кротів, які ведуть приховану інформаційну війну з території нашої держави в інтересах РФ. І тепер, для того щоб, приховати факти своєї причетності до організації такої діяльності, у такий спосіб Москва намагається дискредитувати Україну та її правоохоронну систему та витягнути своїх посіпак із рук українського правосуддя.

         Заявлений Росією тиск на свободу слова в Україні – не що більше як черговий крок з її боку, спрямований на дискредитацію нашої держави та розширення мережі своїх «інформаційних військ» в Україні.

         Зрадникам України на нашій землі не місце!

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Свобода слова,пресса
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.