G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні

29 березня 2019, 08:32
Власник сторінки
0
20
G7 стурбована екстремістськими політичними рухами в Україні

Група Послів G7 з підтримки реформ в Україні.


Група Послів G7 з підтримки реформ в Україні, яка лишається повністю відданою зміцненню верховенства права та демократичному прогресу України, направила Міністру внутрішніх справ України А.Авакову лист, в якому йдеться про занепокоєння з приводу діяльності на території України екстремістського політичного руху.

За словами Послів, насильницькі дії цього екстремістського руху, спрямовані на залякування українських громадян, узурпацію ролі Національної поліції тощо, завдають шкоди національній та міжнародній репутації українського уряду. Адже будь-який акт насильства або залякування не повинен залишатися безкарним і повинен переслідуватись належним чином у повному обсязі згідно чинного законодавства.

У той же час основним принципом демократії залишається право громадян мирно збиратись і вільно висловлюватись. Це фундаментальне право мусить здійснюватися з повагою до верховенства права. Проте насильницькі інциденти, на кшталт 9 березня, стали нагадуванням про те, що важливішим завданням, особливо напередодні виборів, є запобігання ескалації напруженості.

Крім того, представник групи Послів G7 Ізабель Дюмон висловила занепокоєння, що «ті самі групи, які брали участь у насильницьких інцидентах, були зареєстровані як спостерігачі на виборах та публічно погрожували застосуванням насильства у випадку, коли вважатимуть, шо відбувається фальсифікація виборів».

Тож Посли сподіваються, що Національна поліції не допустить ніяких спроб втручання у вибори з боку подібних екстремістських груп. «Будемо сподіватися, що українська влада буде спроможна вжити всіх заходів з метою деескалації конфлікту з боку екстремістів та забезпечення громадського порядку».

«Ми також цінуємо Ваше публічне зобов’язання не терпіти загроз або актів насильства з боку екстремістських груп. Згодом було б доречним розглянути повну заборону екстремістських груп, а наразі просили би Вас чітко довести цим групам, шо вони повинні діяти в рамках закону і утримуватись від залякувань кандидатів та правоохоронних органів», - підсумувала пані Дюмон.

Таким чином, для міжнародної спільноти і України особисто, наразі ключовим пріоритетом є підтримка чесних та прозорих виборів, повага до основних прав людини, а також забезпечення безпеки та стабільності протягом виборчого періоду.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.