Чи прогнеться Франція перед настільки явними антидержавними провокаціями?

13 грудня 2018, 11:59
Власник сторінки
Народний депутат України VIII скликання
0
106
Чи прогнеться Франція перед настільки явними антидержавними провокаціями?

Надто очевидно стирчать роги і копита Путіна у протестах та вимогах «Жовтих жилетів»

На темі придушення протестів в Парижі активно спекулює Кремль та прокремлівський пул політиків, експертів і журналістів в Україні? Говорячи, що «Янукович не застосовував настільки жорстких методів до протестувальників – а його скинули з посади й судять; отже – і позбавлення президентства, і суд несправедливі». 

Те, що протести раптово спалахнули у Франції, щойно президент Макрон остаточно підтвердив свій намір домогтись створення єдиної армії Євросоюзу для захисту від неадекватної ядерної Росії, - вже саме по собі вказує на джерело живлення тих протестів. Бо принцип виявлення замовника завжди той самий: «кві продест» - шукай, кому вигідно.

Навіть, якщо комусь такий промовистий «збіг» міг видатись просто збігом – все остаточно підтвердила вимога негайно вийти з НАТО і «заборонити участь армії Франції в агресивних війнах» (що, найпевніше, трохи згодом буде розшифровано як заборона розміщення ракетних комплексів, націлених на РФ).

Зрештою, в Україні через своїх агентів Кремль просуває абсолютно ту саму тезу з поправкою на те, що Україна поки лише партнер, а не учасник НАТО. Однак ми вже чуємо на різні голоси давню побрехеньку про «нейтральну державу, як Швейцарія». Нагадаю, в останнє потужний сплеск активності таких «любителів нейтральності» був в другій половині 1990-х. Якраз перед тим, як Україну вмовили відмовитись від власного ядерного арсеналу і довіритись Будапештському меморандуму.

«Нейтральність як у Швейцарії» і тоді, і тепер чомусь потрактовувалась як «відмова від зброї й армії» - всупереч реаліям, бо в Швейцарії базисом нейтралітету є установка «чисельність армії дорівнює чисельності дорослих громадян». От тільки тепер все ж значно менше громадян готові ризикнути життям і повірити в цю брехню. Хоча кілька мільйонів – електорат прокремлівських партій і політиків – це все одно дуже немало.

Економічна частина вимог «жовтих жилетів» також виглядає для українців дуже знайомо. Кремль, як завжди, неоригінальний в своїх вигадках: його агенти і маріонетки завжди вдаються до фантастичного популізму на межі комуністичної «продразвьорсткі»: відібрати й поділити. Навіть благополучна й мирна Франція, котра не має спільних кордонів з Росією, не може собі дозволити настільки популістських ініціатив. Хоча з високою ймовірністю незабаром ми почуємо від організаторів і координаторів заворушень «скромну пропозицію дружньої Росії»: давайте знімемо всі антиросійські санкції, долучимось до «Північного потоку-2» - і тоді напевне з’являться гроші для всіх пільг, виплат, безкоштовного житла, харчування, медицини...

Україна це чує вже майже п’ять років: «Підіть на поступки, відновіть взаємини з Росією – і негайно почнеться епоха неймовірного добробуту, інакше на Україну негайно впаде криза, дефолт, холод, голод і тотальне зубожіння». І нічого – якось встояли навіть за окупованих територій і знищених 25% ВВП. І навіть відновили зростання економіки до 3%.

Будемо сподіватись, що і Франція не прогнеться перед настільки явними антидержавними провокаціями – мають перед очима дуже повчальний приклад України.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Россия,НАТО-Украина,Франция,протесты,Кремль,Требования,желтые жилеты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.