НАТО закликає вивести російські війська з Донбасу

13 липня 2018, 14:09
Власник сторінки
0
14

НАТО і Україна закликають Росію вивести війська з українських територій

НАТО закликає вивести російські війська з Донбасу

            НАТО і Україна закликають Росію вивести війська з українських територій та висловлюють необхідність виконувати Мінські угоди для врегулювання ситуації на Донбасі. Про це повідомляють офіційні представництва нашої держави та країн альянсу (").

"Союзники і Україна підтверджують свою підтримку врегулювання конфлікту дипломатичними засобами відповідно до Мінської угоди і вітають зусилля нормандського формату. НАТО і Україна закликають Росію вивести свої сили і припинити політичну, фінансову і військову підтримку НЗФ на Донбасі".

Першими необхідними кроками для деескалації конфлікту на Донбасі залишаються забезпечення всеосяжного припинення вогню, виведення важкого озброєння, ефективний моніторинг і контроль з боку Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, виведення формувань, які підтримує Росія, і важкої військової техніки.

"Союзники і Україна занепокоєні спробами Російської Федерації ще більше дестабілізувати ситуацію в Україні, зокрема й погрозами застосування сили, дезінформацію, кібератаки, енергетичний шантаж і втручання в суверенні інституційні та виборчі процеси України. Вони закликають Росію відмовитися від таких дій.

Вимагаємо від Росії забезпечити доступ для моніторингових організацій на територію Криму. І звільнити українських в'язнів і заручників, затриманих у Росії, Криму і на сході України. Мілітаризація Росією Криму, Чорного моря та Азовського моря створює додаткові загрози незалежності України і підриває стабільність у ширшому регіоні".

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Миссия ОБСЕ на Донбассе
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.