Російський військовий про найманців «Вагнера» в Сирії — кораблі ВМС РФ перевозят

18 квітня 2018, 20:36
Власник сторінки
1
74
Російський військовий про найманців «Вагнера» в Сирії — кораблі ВМС РФ перевозят

Хто воює за Путіна. Російський військовий, що за контрактом служив у Сирії, розповів про найманців, яких РФ посилає на бойню, а потім відмовляється від своїх громадян, бо «їх там немає

"Ихтамнет", або хто воює за Путіна. Російський військовий, що за контрактом служив у Сирії, розповів про найманців, яких РФ посилає на бойню, а потім відмовляється від своїх громадян, бо "їх там немає". В ексклюзивному інтерв'ю екс-військовик назвав і причини, чому росіяни йдуть у професію вбивць-заробітчан. І розповів про те, як сам став свідком переправлення найманців до Сирії. 


 Російські реалії - це міфи для легковірних. Так самі громадяни РФ говорять про свою "велику" батьківщину. Велич, щоправда, розбивається на друзки, коли розумієш, що все довкола виверти, щоб піти від відповідальності. При чому як міжнародної, так і перед своїми ж співвітчизниками. У цьому добре переконався росіянин Микола, він віддав збройним силам 5 років. Спочатку строкова служба, далі 4 роки контракту. Молодик ходив на ракетному крейсері в тихоокеанських водах. І воював у Сирії.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: Мы находились у берегов Сирии в Средиземном море охраняли аэродром. Наш российский, в городе Химим.
Військовий має навіть медаль за Сирію. Каже, пощастило, що служба не припала на поточні події, коли розв'язана війна і гинуть мирні люди. Щоб робив в армії зараз - не знає. Бо відмова від наказу в російській армії - це не догана і навіть не трибунал, це переслідування.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: Особо не спрашивают, кто хочет, кто - нет. Отправляют и все. Говорят, надо идти туда. Отказаться нельзя. Либо посадят, либо уволят. ..это зависит от того, какой был приказ. Если какая-то мелочь, просто не понравилось, то можно и уволиться. Если это все на уровне государства, то либо посадят, либо... Можно уйти, но после этого дорога во все государственные учреждения уже закрыта. Потому что это называется "несоблюдение условий контракта". Если даже раньше уходишь, то ты не соблюдал условия контракта. Значит дальше уже устроиться не получится.
Це виверт перший - для своїх солдат. Потрапив на гачок - сиди слухняно. Виверт другий - пастка для чоловіків. Микола родом із Якутії, такого собі російського діамантового Клондайку. РФ називають лідером за видобутком цього каміння і 99% скарбів видобувають саме в Якутії. Здавалося б, чого молоді лишати цей регіон, як це зробив Микола? Усе просто - нема роботи. І один із варіантів - піти в армію, перебути хоч на якомусь забезпеченні.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: Всю хорошую работу отобрали. Все, что хорошо оплачивается, тем заведует Москва. Полностью в Якутии, а то, что осталось - там нет смысла сидеть. Очень богатые. Только всей добычей занимается Москва, московские компании - строительством дорог, железных дорог, мостов. Всем занимается Москва. Все, что очень прибыльно, все Москва забрала себе.
Є й інший шлях. Це вже виверт три. Хочеш грошей - іди в найманці.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: В конце декабря мы вышли из порта Владивостока. За несколько часов до отправления там появились человек 30-40 каких-то неизвестных людей, без опознавательных знаков. Погрузились на корабль, с собой были ящики. Что в них никто не говорил. Вроде как гуманитарная помощь, но по виду напоминали ящики с оружием. Поселились в крайних кубриках на корабле. Общение с ними было перекрыто. Питались они отдельно от нас, в отдельное время столовая та же, но нас туда не пускали в это время, чтобы мы с ними не общались, не разговаривали. По слухам, по общению на корабле, это были наемники группы "Вагнера". Но фактически их никто не представлял, кто это есть. Потом в январе 16-го года, когда мы уже подошли к берегу Сирии в районе порта Тартус, пришли катера в ночное время, люди выгрузились со своим грузом и больше их никто не видел. Они подняли груз. Хранился он у них же в кубриках. Ящики похожие на ящики с оружием: автоматы, гранатометы, не особо большие. С людьми общение было категорически запрещено. Нас к ним не подпускали даже близко. Они находились в своих кубриках, для них даже душевая была выделена специально.
Країна для цього дає всі умови - бо ж просто не лишає інших варіантів. Навіть агенції з найму рекрутів відкриті. Ось так - за оголошенням "охоронець із досвідом роботи в гарячих точках" - росіяни й стають "ихтамнет". За великий рубль чоловіки і йдуть у вбивці-заробітчани.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: В России есть частные военные компании, которые собирают наемникови и отправляют по всему миру, везде, где войны идут. Вот именно с этой целью - заработать просто денег. Именно наемников подготовляют, вооружают и отправляют. Наемники - они везде, повсюду. - Просто из-за денег. Потому что обещают большие зарплаты. - А платят больше, чем контрактнику? - Ну, разумеется, в 5-6 раз. Если только со срочки, только устроился на контракт, то тысяч 30. Со временем больше - плюс выслуга. Плюс коэффициенты. - То есть умножаем на 5 и получается 150 тысяч? - 150-200 тысяч получают наемники, да.
В Утопії Оруелла є відомий термін "дводумство". Напевно, і "ихтамнет" підпадає під нього. Особливо, коли російським батькам повертають труни з відряджень таких собі охоронців.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: Их вроде нет, но они есть.
Микола говорить, рядових туди не тягнуть. Але підтримка оборонного відомства найманців серйозна. Тож чи не четвертий це виверт - "ихтамнет", а їх зброя та командування є.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: Техникой и оружием, да, есть поддержка. И всегда была, и всегда останется. Знакомые служат в разных частях, рассказывают, что собирают, отправляют в контейнерах.
"Ихтамнет" народив Володимир Путін. Це його слова про російських військових в Криму та на Донбасі. І народив він не тільки вислів, а і конфлікт між Україною та Росією. Тож російського військового не можемо не спитати.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: - А если отправят в Украину? - Ну, это сложный вопрос, я об этом не думал. Ну, я просто не понимаю, как могут русские и украинцы воевать между собой. Это одни и те же люди все.
І тут згадаймо - що буде у разі відмови військовим наказу. Цікаво, що виверт п'ятий для молодика не спрацював. Мова про "кримнаш" і великоімперські замашки РФ. Миколі ще немає 25 років. Тож він не застав великий та могутній СРСР, і щиро дивується претензіям Росії на кримський півострів.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: Россия пригнала войска, забрала территорию. Как вернула? Если это была территория другой страны. Ну, при мне по крайней мере. Как это вернула? Хм. Пришла просто и в наглую забрала кусок страны.
Місяць тому Росія теоретично могла змінити реальність вивертів. В країні саме проходили вибори. Але Микола на дільницю просто не пішов.
Микола Коваленко, екс-військовий РФ, свідок переправлення до Сирії найманців «Вагнера» ВМС Росії: В этом не было смысла. Итак, все прекрасно знали, кто будет президентом.
Миколу затримали правоохоронці.  Він разом з іншим чоловіком планували нелегально перетнути кордон. У Службі безпеки України повідомляють, що відомство продовжує документувати злочини російських найманців на Донбасі, у Сирії та інших країнах для передачі матеріалів до українських та міжнародних судових інстанцій.  
http://visti.news/rosijskij-vijskovij-pro-najmantsiv-vagnera-v-siriyi-korabli-vms-rf-perevozyat-ihtamnet/
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Путин,Конфликт в Сирии,ЧВК Вагнера
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.