Євробачення по-українськи: чи побачить Європа пісенний конкурс?

18 листопада 2016, 12:13
Власник сторінки
alina.derevyanko.95@mail.ru
0
94

Проблеми з місцем проведення конкурсу, фінансуванням, відставка Зураба Аласанії... Чи зможе Україна вдало провести пісенний проект у 2017?

17 листопада нардепи задовольнили одне з головних умов Європейської мовної спілки, - повідомляє «Кореспондент».
Верховна Рада ухвалила законопроект №5319 про зміни до закону про державні закупівлі, що стосуються підготовки та проведення в Україні у 2017 році пісенного конкурсу Євробачення. За документ в цілому проголосували 229 депутатів при необхідному мінімумі в 226.
Закон передбачає, що до 14 травня 2017 року закупівля товарів, робіт і послуг, необхідних для підготовки та проведення в Україні Євробачення-2017, згідно із затвердженим Кабміном переліком, може здійснюватися за договірною процедурою.
Депутат від Народного фронту Вікторія Сюмар зазначила, що прискорена процедура держзакупівель - це одна з умов Європейського мовного союзу.
Як повідомляв Кореспондент.net, уряд України на засіданні 26 жовтня скасував обмеження на витрати при підготовці до Євробачення-2017. Всього на конкурс закладено понад 430 млн гривень бюджетних коштів.
Також влада Києва виділять 200 млн гривень на проведення пісенного конкурсу. З цієї суми 50 млн гривень столиця має намір направити в цьому році, іншу частину - в наступному.

Причиною сумнівів проведення пісенного конкурсу були саме проблеми фінансування. Напередодні газета The Daily Telegraph зазначила, що Україна може відмовитися від проведення пісенного конкурсу Євробачення-2017 через проблеми з фінансуванням підготовки.
Видання пише, українські керівники телемовлення раніше попереджали, що підготовка і проведення конкурсу може стати настільки дорогими, що від Євробачення-2017 Україні доведеться відмовитися.

Нагадаємо, українська співачка Джамала з піснею "1944" посіла перше місце в фіналі пісенного конкурсу Євробачення 2016 в Стокгольмі (Швеція), а це означає, що в наступному році "Євробачення" має пройти в Україні.

Про проблеми, на думку зарубіжного ЗМІ, також свідчить недавня відставка колишнього голови Національної телекомпанії України Зураба Аласанії.


За його словами, Україна не зможе провести конкурс у наступному році. У той же час повідомляється, що Європейський мовний союз обізнаний про ситуацію в НТКУ і "робить все, щоб допомогти Україні в проведенні Євробачення".

Як пояснив сам нардеп, рішення піти пов'язано з тим, що на наступний рік телеканалу не виділили необхідних коштів для проведення Євробачення.

Зураба Аласанію фактично змусили покинути пост генерального директора НТКУ. Про це в Facebook написав народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" Мустафа Найєм.
"Суть проста - під різними приводами в бюджеті на наступний рік телеканалу не виділили необхідних коштів для проведення Євробачення, зобов'язавши при цьому бути відповідальним за захід. Аби не допустити порушувати закон і брати відповідальність за штучний провал конкурсу Зураб написав заяву про звільнення", - пояснив нардеп .
За інформацією Мустафи Найєма на посаду, що звільнилася, буде призначений один з депутатів "БПП".

Нагадаємо, Зураб Аласанія очолював НТКУ з березня 2014 року.

Натомість міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив в ефірі «Громадського», що Євробачення-2017 фінансується з окремого бюджету, а не з коштів НТКУ і щ фінансування самого конкурсу вже почалося.

Тож, сподіваємося, що «Євробачення-2017» таки вдало відбудеться, і Україна не понесе збитків та фінансових негараздів через цей пісенний проект.


 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.