Проект Міжмор’я – союз для сучасної України

07 вересня 2016, 15:05
Власник сторінки
0
164
Проект Міжмор’я – союз для сучасної України

Задля вступу слід згадати тему, яка обговорювалась вже скільки разів, що згадувати її недоречно – ознака поганого тону. Але у цьому випадку її варто зазначити.



 Отже, згадаймо часи Майдану. Були серед українців прихильники Митного Союзу з Росією. У рази більше було прихильників Європейського Союзу. Але з часом більшість українців прийшли до висновку, що не потрібно з двох зол вибирати менше.

І ось сьогодні ми можемо з впевненістю говорити про пагубність двох варіантів, між якими ми ніби-то були змушені обирати. Митний Союз – це величезний крок у бій «русского міра», наслідки я кого ми нині спостерігаємо на Донбасі. Європейський Союз – це крок у сторону союзу, який переживає глибоку міграційну кризу, руйнує сам себе та стоїть на порозі розпаду.

Інтермаріум (або Міжмор’
я) – це шлях поза рамками ЄС та Митного Союзу. Нажаль, українцям відкились очі пізніше, ніж це було необхідно. Проте цей шлях не втрачає свою актуальність. Навпаки, останнім часом ідея Інтермаріуму залучається підтримкою різних верств населення та частіше обговорюється відомими політологами та фігурами східноєвропейської політики. Їм можна і залишити обговорення деталей і специфіки цього союзу. Я ж, як громадянин однієї з країн, яка може даний союз очолити, розмірковую над факторами, які вважаю позитивними для себе.

Один із таких факторів – ідеологічна складова. Адже вигода союзу не обов
язково повинна вимірюватись у грошах. З одного боку від України знаходиться світ, який руйнується під тиском міграційної кризи. Бажання лібералізації стало для них сильнішим за інстинкт самозбереження. З іншого боку – пострадянський світ, який ніяк не може позбутись від любові до тоталітарного режиму та ненависті до самоорганізації. З одного боку на Україну тиснуть, навязуючи свої псевдоєвропейські цінності, з іншого – тиснуть силою зброї.

Балто-Чорноморський союз – це не тільки об’єднання сили, здатної дати відсіч спільному ворогу (що безперечно теж надзвичайно важливо), але й шлях до збереження цінностей і культури країн Міжмор’я. Інтермаріум, на мою думку, як громадянина однієї з цих країн – це чудовий спосіб не впадати у тоталітарне минуле чи популярний сьогодні пагубний лібералізм, а створити новий союз, який поєднає у собі як нововведення задля розвитку країн Міжмор‘я, так і збереження традиційних цінностей та культури кожної з цих країн.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Украина,Евросоюз,майдан,Таможенный союз,страны Балтии
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.