Почему Патрушев врет?

05 лютого 2016, 15:51
Власник сторінки
журналіст
2
1630

Кремлівські утопісти під впливом техно-опери Віктора Аргонова «2032:Легенда о несбывшемся грядущем» захопилися альтернативною історією -- лише в цьому мистецькому творі СРСР дожив до 2032 року.

Рівень обєктивності державного діяча чи політика – це рівень його порядності. Коли Ніколай Патрушев говорить, що Крим приєднали до Росії не тому, що Росія цього хотіла, усім очевидно і зрозуміло, що високопоставлений кремлівський чиновник говорить неправду.

Росія останні 24 роки марила Кримом і готувалася до часу «Х». І коли Україна була обезкровлена, Москва підло вдарила в спину: російський спецназ захопив парламент АР Крим. 

Після багатьох років мовчання колишній шеф ФСБ(1998-2008) і нинішній секретар Радбезу РФ Ніколай Патрушев несподівано заговорив. Протягом місяця дав кілька інтерв’ю і коментарів. Досі пояснював політику Кремля і відбріхувався переважно Володимир Путін. Що ж трапилося, чому завжди мовчазний «силовик» вийшов з тіні й заговорив?

Зрештою Ніколаю Платоновичу, очевидно, не звикати. Він у кріслі шефа ФСБ вже прославився своїми дезінформаційними заявами про вибухи житлових будинків в 1999 році в Росіії та поширенням інших  міфів та відвертої брехні. Але в  напосаді секретаря Радбезу РФ – це його перша пропагандистська брехня.

Несподіваний крок Патрушева можна було списати на хитромудру комбінацію, мета якої – пересварити ЄС і США, внести розбрат у світове співтовариство, яке єдиним фронтом виступило проти анексії Криму. Краще  Патрушева це ніхто не зміг би зробити.

В нашумівшому інтервю «МК»  секретар Радбезу договорився до того, що «світове товариство нам повинно сказати спасибі за Крим», а винуватцем останніх подій зробив США.

Процитуємо дослівно: «Крим насправді - це теж не наша ініціатива. Ми повинні тут «подякувати» США. Саме Вашингтон ініціював процес антиконституційного державного перевороту в Україні. Крим приєднався до РФ не тому, що Росія цього захотіла, а тому, що населення півострова провело референдум».

Читаєш Патрушева і дивуєшся: референдум під дулами автоматів і кулеметів – це теж не російське ноу-хау, а забутий африканський варіант демократії, який Кремль в третьому тисячолітті взяв на озброєння.

Так чому все-таки Ніколай Патрушев «врет» -- це російське слово найбільше тут підходить. Минулого року він заявляв інше: США через безпорядки в Україні хочуть втягнути Росію в міждержавний конфлікт і розчленувати країну, щоб ослабити її і отримати доступ до багатих російських ресурсів.

Виходить, що Кремль сам потрапив у мишоловку. І з кожним днем пружини все міцніше стискаються. Весь світ бачить, звідки йде найбільша загрозу тероризму і небезпеки для планети. Чиї терористи захоплювали парламент Криму. Чиї терористи воюють на Донбасі. Чиї терористи збили мирний літак.

Проблеми Росії почалися після того, як Кремль одноосібно, з ніким не рахуючись, взявся визначати долю колишніх радянських республік, оголосивши їх зоною своїх інтересів. Кремлівські утопісти захопились альтернативною історію. Мабуть, під впливом техно-опери Віктора Аргонова «2032:Легенда о несбывшемся грядущем» -- лише в цьому мистецькому творі СРСР дожив до 2032 року. 

Нині спроби України піти своїм шляхом наштовхнулися на військову агресію РФ, яка штучно провокує конфлікти і цькує та сварить народи.

Вихід Патрушева на арену – тривожний сигнал від режиму Путіна. Цар не може вже спокійно сидіти на троні – починається владна лихоманка, тому й хоче повязати своїх найвідданіших соратників узами колективної відповідальності. Так, як останніми десятиліттями з допомогою агресії намагається повязувати колективною долею колишні радянські республіки.

Досі найгучніші заяви Кремля робили Лавров, Іванов, Наришкін, Шойгу. Тепер настала черга Ніколая Патрушева продемонструвати свою відданість Владіміру Путіну і озвучити навіть очевидну брехню.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.