Рекорди Brent

21 грудня 2015, 14:45
Власник сторінки
юрист
1
78
Рекорди Brent

Cлідом за черговою «чорною п’ятницею» слідує черговий… «чорний понеділок»...

Тримайте мене семеро! Лише минулого робочого дня, в п’ятницю, світове суспільство було шоковане падінням цін на нафту, а експерти навіть справедливо назвали 18 грудня «чорною п’ятницею». Втім, слідом за черговою «чорною п’ятницею» пора оголосити черговий… «чорний понеділок»... Ціна на нафту Brent вперше за 11 років впала до відмітки 36,13 долари США за барель. Наразі, Brent впевнено тримається в спектрі значень 36.

Основних причин обвалу ціни на нафту можна назвати одразу декілька.

По-перше, країни-члени Організації країн-експортерів нафти під час зустрічі картелю 4 грудня 2015 року категорично відмовились обмежувати видобуток нафти.

По-друге, Саудівська Аравія має наміри щодо агресивної експансії зі своєю нафтою на європейський ринок, успішно конкуруючи із США та Росією. Перші результати – впевнене завоювання ринку Польщі, до якої саудіти з жовтня 2015 року почали поставляти нафту через порт Гданськ, успішно демпінгуючи проти російської Urals. Якщо хтось ще не зрозумів, що в наші часи актуальніші експансії економічні, ніж територіальні, то це явно не саудіти.

По-третє, як завжди, «масонський зговір» США та клятого Обами. Адже в ту саму «чорну п’ятницю» 18 грудня Сенат конгресу США таки прийняв проект федерального бюджету на 2016 рік, який передбачає положення про скасування заборони на експорт американської нафти, а Барак Обама підписав його в суботу 19 грудня 2015 року. Запам’ятайте цей історичний день.

Навесні послідує четверта причина, а саме, вихід на ринок нового гравця із переповненими запасами нафти – Ірану. Початок експорту Іраном нафти відбудеться вже в березні 2016 року. Аналітики вважають, що вихід Ірану на ринок збуту нафти обвалить ціни ще на 10 доларів.

Рубль падає вслід за нафтою. Так, якщо в п’ятницю ввечері дерев’яний, протестувавши курс на рівні 71, все ж втримався на верхніх значеннях 70, то на сьогодні впевнено закріпився саме на значеннях в спектрі 71 рубль за 1 долар США, і наразі складає 71,3 рублі/1долар. 22 грудня новина про продовження санкцій проти РФ буде також давити на курс рубля. Проте, як переконує геніальний лідер однієї недоімперії, зростання вартості долара означає лише, що в Росії рублів становиться більше, а отже, «нам від цього стало лише краще». Ну це добре, якщо справді так, ми за вас лише раді.

Зауважимо, що стратегія до примушення Росії здати позиції в Сирії, Україні, а згодом - в Молдові і Грузії, розрахована на декілька років, і має проводитись поступово. Кожен крок має бути імплементований не раніше, ніж це необхідно, і було повністю використано дію попереднього. Тому, відтермінування деяких заходів/етапів носить суто технічний характер і немає відношення до жодної «зради». Схема включає плани щодо отримання країнами-переможцями надприбутків від торгівлі нафти, встановлення контролю над російськими ресурсами та зручного керування ними. Йдеться про надприбутки загальним розміром у трильйони доларів.

Помста – це страва, що має бути піднесена холодною. Тому стримуйте зайві емоції, займайте зручніші місця і насолоджуйтесь світовим шоу.
Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: економіка,нафта,нефть brent
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.