На околицях гетто

17 липня 2014, 18:41
Власник сторінки
редактор, журналист
4
342
На околицях гетто

Луганськ - місто антигерой

У Луганську є одна споруда, яку будують вже років 5, точно невідомо, що це, але зовнішній стиль нагадує «луганський модерн».  Цей сумнівній архітектурний напрям уособлює собою велику кількість скла, зелені або блакитні кольори і обов'язковий золотий елемент. У мене це будівництво завжди асоціюваалося з тим, що нічого не змінилося. Ти знову в’їжджаєш у місто, де від усього віє сухою травою, бензином і тим, що ХХІ століття тут почалося років п’ять-шість тому. 
На багатьох сайтах про місто немає розділів пам’ятки та дозвілля, мабуть тому, що модератори вирішили не давати надію мандрівникам-ентузіастам. Луганськ – це місто бетонних багатоповерхівок, з усіх боків оточених степами або трасою.  У центрі - адміністрація або 500 метрів оазісу посеред пустелі.  На питання, чому красиво тільки біля неї, чиновники особливо не реагують, мовляв, якщо з вікна дивитися на звичайні багатоповерхівки, працездатність значно знижується…

Більшість місць у Луганську ті, про які краще не знати – «квартали», куди бажано не суватися на іномарці, бо є велика  можливість того, що її можуть «віджати» хлопці на тонованій дев’ятці. 
Найгірша пора року у Луганську – це осінь. Через природні та географічні особливості місто починає топитися у бруді. Весною повторюється теж саме, тільки до бруду додається ще і місцева молодь, яка після зими жадає пригод та адреналіну. Хлопці зазвичай замість води п’ють пиво, а жінки від 18 до 60 чекають літа, бо існує ймовірність, що у серпні на місцеве найважливіше свято «День Шахтаря» приїде Міхайлов або Газманов. 
У місті є клуби під назвами «Донбас-Чілаут» та «Загляні на огонєк», які користуються особливою популярністю у афроамериканців, індусів та арабів. Усі вони їдуть сюди, щоб вчитися у дешевому за усіма показниками медуніверситеті та насолоджуватися недорогим життям з доступними розвагами. Комуністи та соціалісти зазвичай називають це «активною співпрацею з найкращими іноземними кадрами». 
Окрім залишків радянських партій існують ще донські козаки, кавказці та байкери,  до яких тут звикають, здається, з народження. 
Агресія, бідність та безкарність зливаються воєдино, щоб утворити симбіоз бомжів, прикордонних повій, п’яних студентів, ментів та гопників. 
Місто, у якому можна насолоджуватись краєвидами комбінатів та клубами чорного диму. 
На споруді, про яку я розповідала на початку, тепер «красується» величезний триколор з георгієвською стрічкою. Це напіврадянське знамення підказує, що апокаліпсис вже наближається. 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
ТЕГИ: Луганск,донбасс,Луганская область
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.