Правозахистник М.Кожушко звернувся Послу України в Республіці Білорусь

09 квітня 2014, 13:53
Власник сторінки
правозащитник
0
18

Як правозахисник, що захищає права скривджених та знедолених, соціально-незахищених верств українського населення та бореться з корупцією, я обурений з приводу деструктивної та злочинної діяльності псевдо-громадського діяча Віктора Романенко.

ДНІПРОПЕТРОВСКА ОБЛАСНА ДИТЯЧА ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ПРАВОЗАХИСНА СПІЛКА «ДОПОМОЖЕМО ДІТЯМ» ___________________________________________________________

51900, Україна, м. Дніпродзержинськ, вул. Харківська, 51/139, тел. +38(068) 52292 73

                                                                    

 

                                                                                                         Послу України в Республіці                                                                                                                       Білорусь

Єжелю Михайлу Броніславовичу

Лист в пошту В.О. президента України

                                                                     

 

Шановний  Михайлу Броніславовичу

 

   В листопаді 2013 року, громадянин України, Романенко Віктор Михайлович, що мешкає в м. Дніпропетровськ, вул. Героїв Сталінграду, 54/16, разом з декількома поплічниками - членами Української народної партії (офіс - м. Дніпропетровськ, вул. Плеханова, 20/4), а саме з:

Шуликом Іваном Івановичем, Сокоринським Олександром, Гноєвим Віктором Григоровичем, об’явили себе «координаторами» від київського «Євромайдану», та почали збирати значні суми коштів з довірливих громадян, начебто на потреби «Самооборони Майдану» та учасників мирного зібрання «Євромайдану» м. Києва.

   За словами В. Романенко, ним було зібрано приблизно 520 тисяч гривень, але за моїми спостереженнями ним та його поплічниками було зібрано біля 940 тисяч гривень, які більшою частиною були привласнені В. Романенко та його вищезазначеними поплічниками.

   Збір коштів, проходив повільно, без будь якого офіційного оформлення             з боку пожертвувачів, і потім для громадськості сума зібраних коштів була значно заниженою, витрати також «оформлялися» для окозамилювання,         і в першому звіті Романенко, у березні вже 2014 року, включали в себе чеки           з оплатою харчування у ресторанах, купівлі алкогольних напоїв еліт класу.

   Віктор Романенко ніколи не був, і не є «євромайданівцем», котрим себе називає, вся його діяльність звелася до збору коштів, провокаційних політичних вуличних акцій, та банального шантажу новопризначених держслужбовців.

  В час жалоби за «Небесною сотнею» (невинно убієнні учасники мирних зібрань в м. Києві) Віктор Романенко збирав кошти у громадян                              для поховання та допомоги родинам від імені родичів загиблих на «Євромайдані» синів українського народу, але це було фікцією, шахрайством та ошукуванням простого люду.

Матеріал з сайту «ЮТУБ» в Інтернеті за електронною адресою: #youtu.be/vp2rP44yLPQ.

Але це є найменші дії громадянина Романенко та його поплічників, що підпадають під ознаки скоєння злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

Протягом лютого-березня 2014 року громадянин Романенко Віктор Михайлович закликав до  насильницького захоплення наступних органів державної влади:

-         адміністративну будівлю Дніпропетровської Обласної державної адміністрації та примусити, за допомогою погрози вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, голову Дніпропетровської ОДА та його заступників подати заяви про відставку;

-         адміністративну будівлю Управління Державної автомобільної інспекції у Дніпропетровській області та примусити, за допомогою погрози вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, начальника Управління ДАІ у Дніпропетровській області подати заяву про відставку;

-         адміністративну будівлю Дніпропетровької міської ради та примусити, за допомогою погрози вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень,  Дніпропетровського міського голову подати заяву про відставку;

-         адміністративну будівлю Солонянської районної державної адміністрації Дніпропетровської області та примусити, за допомогою погрози вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, голову Солонянської райдержадміністрації подати заяву про відставку;

Також Віктор Романенко пропонує за певну грошову винагороду організувати, разом зі своїми поплічниками, проведення насильницького захоплення адміністративних будівель будь-яких органів державної влади та місцевого самоврядування та примушування, за допомогою погрози вбивства чи заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, будь-якого держслужбовця до виконання чи невиконання ним цівільно-правових зобов’язань, або подання ним заяви про відставку, або звільнення ним будь-якої підлеглої йому посадової особи.

Як правозахисник, що захищає права  скривджених та знедолених, соціально-незахищених верств українського населення та бореться з корупцією,                    я обурений з приводу деструктивної та злочинної діяльності                          псевдо-громадського діяча Віктора Романенко.

Оскільки дії громадян України – Романенко Віктора Михайловича, Шулика Івана Івановича, Сокоринського Олександра, Гноєвого Віктора Григоровича підпадає під ознаки готування, замаху та скоєння злочинів, передбачених                ч. 1, ст. 14, ст. 15, ч.1, ч. 2, ч. 3 ст. 109, ч. 3, ст. 190, ч. 1, ст. 350, ч.1, ст. 355 ст. 447 Кримінального кодексу України, прошу Вас:

-         доручити Генеральному прокурору України зареєструвати, в порядку ст. 214 Кримінального процесуального кодексу України, дане повідомлення про вчинення вищезазначеними особами кримінальних правопорушень та внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочати розслідування;

 

          З повагою,

          Голова ради                                                              М. Кожушко

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.