ПДВ на ліки вдарить по гіпертонікам.

07 квітня 2014, 17:25
Власник сторінки
0
30

ПДВ на ліки вдарить по гіпертонікам.

Урядом планується введення податку на додану вартість на лікарські засоби Україні, що може призвести до істотного подорожчання медикаментів та навіть колапсу фармацевтичного ринку країни. Найбільше від введення ПДВ на імпортні ліки постраждають українці, які мають проблеми з артеріальним тиском. Таку думку висловила у коментарі Forum'у директор Школи охорони здоров'я Національного університету «Києво-Могилянська академія» Ірена Грига.

«Першим під удар потраплять українці, яким необхідний контроль артеріального тиску. Їм дуже важко підбирати препарати. А адже в Україні серед причин смертності на першому місці серцево-судинні захворювання», - сказала Грига.

За її словами, українці найчастіше страждають від ішемічної хвороби серця та гіпертонії.

«Такі люди щодня повинні приймати таблетки. За декілька видів. Якщо зупинити прийом на один день - це загрожує інсультом або інфарктом. Якщо не буде якихось препаратів в аптеці або люди не зможуть їх собі дозволити - це катастрофа. Поки вони перейдуть на інший препарат вітчизняного виробництва будуть певні ризики. Це буде великим випробуванням для здоров'я населення», - вважає вона.

Нагадаємо, згідно із Законом «Про запобігання фінансової катастрофи», опублікованого в газеті «Голос України» і набув чинності 1 квітня, вводиться ПДВ в розмірі 7% на операції з постачання ліків.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Новости мира
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.