Справжні причини зриву сьогоднішньої сесії Київради

24 грудня 2013, 14:33
Власник сторінки
народний депутат "БЮТ-Батькивщина"
0
150
Справжні причини зриву сьогоднішньої сесії Київради

Герега завчасно знала, що на засіданні не буде кворуму

В.о. Київського міського голови Галина Герега скликала сесію для вирішення ряду бюджетних питань, у тому числі забезпечення виплат працівникам бюджетної сфери.

Сесія була призначену у приміщенні Солом’янської районної державної адміністрації на 9 годину ранку. З самого ранку приміщення було оточено співробітниками міліції, які не допускали до будівлі нікого крім самих депутатів Київради та народних депутатів України. Разом з тим потрапити на сесію народним депутатам виявилося досить важко – двері сесійної зали були закриті із середини. Співробітники апарату РДА на питання «де ключ?» відповісти не могли, але судячи з усього колишні київські депутати закрилися в залі ще з восьмої години.

Нам, народним депутатам,  вдалося увійти до сесійної зали лише через 15 хвилин після початку сесії. Як з’ясувалося, Герега не встигла поставити на розгляд навіть перше питання порядку денного. Знаючи, як Галина Федорівна вміє швидко проводити сесії, така повільність викликала подив не тільки в мене.

Про свої намір я заявляв напередодні, тому увійшовши,  відразу почав вимагати від Гереги виконати волю територіальної громади – відкликати із судів позови проти учасників Євромайдану, тим самим позбавивши міліцію будь-яких законних підстав для застосування сили проти мітинг арів. Було очевидно, що ця тема викликає в секретаря міської ради роздратування. Навіть не намагаючись продовжити проведення сесії Герега оголосила про її завершення.

Як з’ясувалося, причиною цього стали не лише вимоги народних депутатів припинити беззаконня.

Після того, як ми підійшли до Президії я почав рахувати присутніх у залі. Оскільки охорона не пропускала нікого, крім депутатів, можна було припустити, що на місцях сидять лише київські депутати. За моїм підрахунком в залі знаходилося лише 57 осіб. Нагадую, що відповідно до Закону, засідання Київради є повноважними лише за присутності на ньому не менше 61 депутата.

Думаю,  Герега завчасно знала, що на засіданні не буде кворуму. Саме тому вчора в ночі в.о. голови КМДА Голубченко почав розповідати про можливість виплатити зарплати бюджетникам без рішень ради. Судячи з усього, весь час поки депутати проривалися у залу, Герега просто чекала – набагато краще обвинувачувати в зриві бюджетного процесу опозицію, ніж визнати, що так звана провладна більшість, насправді, більшості в раді не має.

            Судячи з усього депутати Київради, усвідомлюючи свою не легітимність, та побачивши, як легко Янукович «зливає» своїх колишніх соратників, просто не бажають брати участь в таких небезпечних питаннях як бюджет. Їм набагато вигідніше звалити всю відповідальність на виконавчі органи, аніж особисто брати участь у фальсифікаціях.

Як керівник Київської «Батьківщини» категорично заявляю про те, що зрив виплат працівникам бюджетної сфери жодним чином не може бути пов'язаний із зривом нелегітимної сесії Київради, оскільки всі необхідні механізми знаходяться в руках Кабінету Міністрів України та КМДА. Разом з тим депутатам Київської міської ради варто вимагати від депутатів Партії регіонів у Верховній Раді нарешті вирішити ситуацію із виборами в Києві та призначити відповідні позачергові вибори.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.