Українці, пам'ятайте Крути і Фінляндію!

12 грудня 2013, 11:36
Власник сторінки
0
185

Нерішучі і неузгоджені дії Української Центральної Ради призвели до того, що в кульмінаційний момент 29 січня 1918 року в бою під Крутами, де вирішувалася доля Києва


Нерішучі і неузгоджені дії Української Центральної Ради призвели до того, що в кульмінаційний момент 29 січня 1918 року в бою під Крутами, де вирішувалася доля Києва, довелося розраховувати лише на багнети 420 студентів, гімназистів та юнкерів, більшість яких загинула в нерівному протистоянні з чотирьохтисячною більшовицькою армією Муравйова.

Історія повторюється. Символічно, що сьогодні вночі на Майдан в Києві було кинуто також чотирьохтисячну армію поліцаїв, котрі так само, як більшовики майже століття тому, намагалися повернути нас в модифіковану більшовицьку імперію. Але сьогодні ми вистояли і в подальшому не маємо більше права повторювати помилок столітньої давнини.

Тоді, в 1918 році маленька Фінляндія, на відміну від України, зуміла відстояти свою незалежність і вирватися із кривавих лап Російської імперії. Зуміла тому, що фіни всі як один піднялися на захист свого майбутнього.

І ми бачимо це майбутнє – порівняйте рівень життя в Фінляндії і в Україні. Це буде найкращою відповіддю на запитання куди нам йти і що відстоювати.

Ми не хочемо жити по бандитських поняттях, не хочемо щоб нас судили продажні судді, не хочемо щоб нами управляли корумповані чиновники, не хочемо віддавати пенсії своїх батьків на розкрадання шахраям при владі, ми не хочемо щоб міліція відстоювала інтереси злочинців. Такі прагнення всіх чесних українців і вони співпадають з європейськими цінностями. Ми не йдемо в Європу, ми там живемо – насправді ми лише хочемо жити за європейськими цінностями.

Обіцянки цієї влади про те, що вона буде працювати на стабільність, робити реформи та здійснювати покращення  вже спричиняють лише роздратування в людей. Влада зухвало бреше в усьому. Вона досі "не знайшла" винних в звірячому побитті людей на Майдані та біля АП. Вона досі не відпустила десятки невинних людей, яких вона заарештувала під час тих подій. Цій владі більше не можна вірити. Зайве вести з нею будь-які переговори, адже вона все одно "кине" – вона просто не здатна на інше.  Не варто розраховувати на совість і жалість злочинців: обманювати та грабувати людей – це їх кредо, зміст їх діяльності.

Я закликаю вінничан, закликаю всіх українців відкинути свої справи, залишити на деякий час своїх котиків та телевізори і вирушити на Євромайдани вирішувати своє майбутнє.

Наша доля в наших руках!

 Джерело: http://blog.liga.net/user/itkachuk/article/13024.aspx

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.