In cooperation we trust

21 жовтня 2013, 13:06
Власник сторінки
журналіст, рекламіст, піарник
0
150
In cooperation we trust

Міжнародне співробітництво

-         Основну увагу приділяємо встановленню солідарності між країними ЄС та країнами-партнерами,  до яких ми відносимо і Україну. – повідомив під час прес-конференції  Голова Військового комітету Європейського союзу генерал  Патріком де Роз’є

          Нещодавно до України з офіційним візитом прибула військова делегація Європейського союзу на чолі з Головою Військового комітету Європейського союзу генералом  Патріком де Роз’є.  Метою візиту було обговорення стану співробітництва Збройних Сил України та Європейського Союзу.

У Міністерстві оборони України  відбулися переговори начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України генерал-полковника Володимира Замани з представниками військової делегації.  Сторони обговорили питання подальшого військового співробітництва між Україною та ЄС. Також відбувся спільний брифінг начальника Генерального штабу – Головнокомандувача Збройних Сил України та Голови Європейського Союзу для представників військових ЗМІ.

                                                                  Під час зустрічі з Міністром оборони України Павлом Лебедєвим сторони обговорили деякі питання щодо визначення подальших напрямків співробітництва.

– Ми зацікавлені в започаткуванні воєнно-політичного діалогу України з Європейським Союзом на рівні міністрів оборони, зокрема участі у засіданнях міністрів оборони держав-членів ЄС для обговорення актуальних питань оборони, – наголосив Павло Лебедєв.

Голова Військового комітету Європейського союзу генерал Патрік де Роз’є підтримав пропозицію Павла Лебедєва і відзначив, що вона є актуальною і своєчасною. Тож,  Військовий комітет докладатиме усіх зусиль для її реалізації.

Під час візиту до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка Голова Військового комітету Європейського союзу генерал Патрік де Роз’є  виступив перед особовим складом та педагогічними працівниками навчального закладу.

У рамках офіційного візиту члени делегації  Європейського союзу поклали  вінок до Могили Невідомого Солдата у столичному Парку Слави та вшанували пам'ять загиблих воїнів.

Програмою візиту було передбачено проведення переговорів між Командуванням ВМС Збройних Сил України та делегацією Європейського союзу. Також іноземні гості відвідали  військові кораблі, здійснили екскурсію до Військово-історичного комплексу «Михайлівська батарея» та  Національного музею героїчної оборони Севастополя, поклали  вінок до Меморіалу загиблим французьким воїнам під час Кримської війни 1854-1855 рр.

 

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.