Потрібно переглянути держбюжет на 2013 рік з урахуванням економічної ситуації

14 жовтня 2013, 14:05
Власник сторінки
Народний депутат України
0
188

Фактично всі найбільш впливові світові фінансові установи визнали в своїх прогнозах, що нинішня влада не лише загнала українську економіку в рецесію, а й продовжує штовхати її до економічної прірви

За останній рік основні показники розвитку країни набирають все більш негативних тенденцій. Так, падіння ВВП спостерігається вже четвертий квартал поспіль, капітальні інвестиції за січень-червень 2013 року (порівняно з аналогічним періодом попереднього року) зменшились на 14,6%, іноземними інвесторами за цей же період в економіку країни було вкладено 2,6 мільярдів доларів прямих іноземних інвестицій, що становить лише 81,1% суми, що надійшла за аналогічний період минулого року. Також критичних обертів набирає і падіння промисловості.

Варто наголосити, що за показниками ВВП, промислового виробництва та інвестицій в основний капітал у першому півріччі - Україна демонструє найгіршу динаміку серед країн СНД.

Світовий банк протягом 2013 року вже вдруге переглянув темпи зростання економіки України та погіршив свій  прогноз зростання ВВП з 3,5% до 0%. Останній прогноз Міжнародного валютного фонду також погіршився до 0%, а Європейський банк реконструкції та розвитку взагалі спрогнозував падіння ВВП на 0,5 %.

При цьому країна продовжує жити за держбюджетом, який розрахований на основі урядового прогнозу зростання ВВП  на рівні 3,4%.

Результатом такої похибки буде недовиконання дохідної частини бюджету на десятки мільярдів гривень, яких в кінці року не вистачатиме державі на виплату зарплат бюджетникам та виконання інших соціальних зобов’язань.

Впровадженням своєї недолугої економічної політики та безвідповідальним ставленням до розробки та ухвалення бюджету, нинішня влада поставила під загрозу економічну безпеку країни та можливість держави  виконувати свої зобов’язання.

Державний бюджет на 2013 рік має бути переглянутий з урахуванням реальної економічної ситуації.

Перш за все, треба скоротити корупційні статті видатків, пролобійовані представниками правлячої партії для задоволення своїх бізнес інтересів.

Крім того, цьогорічні прорахунки мають бути враховані під час складання бюджету на 2014 рік. 

Потрібно не дозволити владі вкотре протягнути через Верховну раду бюджет «дерибану» та соціальної несправедливості.

Рубрика "Блоги читачів" є майданчиком вільної журналістики та не модерується редакцією. Користувачі самостійно завантажують свої матеріали на сайт. Редакція не поділяє позицію блогерів та не відповідає за достовірність викладених ними фактів.
РОЗДІЛ: Пользователи
ТЕГИ: ВВП,криза,влада,промисловість,Ткачук,уряд Азарова,державний бюджет,рецесія,соціальні видатки,Міжнародний валютний фонд
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.